Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Kuehne+Nagel livrează 1,4 milioane de tone de echipamente pentru turbine eoliene pentru proiectul NEOM din Arabia Saudită

Kuehne+Nagel a obținut un contract de la Envision Energy, furnizor mondial de top de turbine eoliene, pentru a transporta 190 de generatoare de turbine eoliene (WTG) și 67 de seturi de turnuri către noua zonă economică specială din Arabia Saudită, NEOM.

Acest proiect major, a cărui finalizare este prevăzută pentru 2025, implică transportul specializat a 1,4 milioane de tone de WTG. O echipă formată din peste 100 de profesioniști în domeniul logisticii de proiect, experți în navlosirea navelor, ingineri de transport, șoferi și montatori, va lucra împreună pentru a asigura succesul operațiunii. Un birou dedicat a fost înființat în orașul Tabuk, Arabia Saudită, pentru a coordona echipele din portul NEOM și de pe amplasamentul parcului eolian.

NEOM este o zonă economică specială situată în nord-vestul Arabiei Saudite. NEOM înseamnă „noul viitor” și este menită să devină un model de viață urbană sustenabilă alimentată în întregime de energie regenerabilă. Unul dintre cele mai cunoscute proiecte NEOM este “The Line”, orașul inteligent liniar neutru din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon, aflat în prezent în construcție la Marea Roșie.

Când va fi finalizat, parcul eolian NEOM va genera 1,67 GW de energie regenerabilă pentru a alimenta centrala NEOM Green Hydrogen Company, cea mai mare instalație din lume pentru producerea de hidrogen la scară largă.

Stefan Paul, directorul general al Kuehne+Nagel International AG, a declarat: „În opinia lui, este vorba despre un proiect care va avea loc la o capacitate de producție de peste 1.000 MW: “Aceasta este o etapă importantă în cadrul Foii de parcurs 2026 a Kuehne+Nagel, noua noastră strategie pe care am prezentat-o în luna martie a acestui an. Vedem un mare potențial în furnizarea de soluții pentru clienții din domeniul energiei regenerabile, iar proiectul NEOM este o dovadă a expertizei noastre logistice în acest domeniu cu o creștere puternică, care sprijină tranziția energetică globală.” La nivel global, Kuehne+Nagel a furnizat cu succes soluții logistice de proiect pentru o gamă largă de producători de echipamente originale, cuprinzând managementul de proiect specializat și servicii personalizate pentru lanțul de aprovizionare. Expertiza Kuehne+Nagel se extinde la servicii de origine și de destinație/locație, soluții inovatoare de transport de marfă, servicii de întreținere, reparații și operațiuni, servicii de distribuție și depozitare.

Articole similare

Ad