Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Total Trading își extinde portofoliul cu două echipamente de ultimă generație

Total Trading, unul dintre cei mai cunoscuți furnizori de pe piața echipamentelor de service, cu o tradiție de peste 30 de ani în domeniu, anunță extinderea portofoliului de produse cu două soluții noi de ultimă generație. Este vorba despre utilajul automat TECO Everest pentru montat și demontat anvelope și despre linia ergonomică Ahcon. De altfel, interesul pentru automatizare este tot mai mare în domeniu, managerii atelierelor auto fiind în căutare de soluții pentru a ușura munca angajaților, care sunt și aici tot mai greu de găsit.

Piața echipamentelor service s-a redresat după pandemie aproximativ la nivelul din 2018. Cum politica de achiziții a atelierelor auto este ciclică pe diferite tipuri de utilaje, nu se poate vorbi despre o creștere sau o descreștere a vânzărilor. Se observă însă o majorare semnificativă a termenelor de livrare, de la mai puțin de o lună – în urmă cu șapte ani – la două-opt luni în prezent, în funcție de produs, dar și o politică tarifară dinamică, de recalculare la 45 de zile, în contextul variației continue a prețurilor materiilor prime. Printre principalele probleme se numără (încă) lipsa materiei prime, în special a componentelor electronice, dar și costurile mari cu energia și combustibilii.

Total Trading, unul dintre cei mai cunoscuți furnizori din domeniu, se adaptează noilor realități ale pieței, investind în ultimii ani în digitalizare și listarea pe platformele comerciale cu anumite tipuri de produse. Modelul de business s-a păstrat în cei 30 de ani de activitate, cu focus pe partenerii tradiționali, dar, în paralel, se lucrează și la creșterea bazei de clienți.

În ceea ce privește portofoliul de produse, s-au căutat întotdeauna echipamentele premium, apreciate pentru fiabilitate și performanțele tehnice. „Concurența este mare. Piața este bombardată de tot felul de utilaje și, în multe cazuri, cel mai mic preț câștigă. Preferăm însă să rămânem fideli conceptului de business cu care ne-am făcut cunoscuți și care ne-a permis să avem o activitate atât de longevivă. Colaborăm cu peste 50 de furnizori, dintre care peste 90% sunt tot firme de familie, la fel ca noi. Mizăm pe parteneriate stabile și pe încredere”, a declarat Silviu Jura, director comercial Total Trading.

În 2022 și 2023 s-au adăugat furnizori noi, pentru echipamente de stilizare și reparat jante (pentru specialiștii în roți), aparate de inducție (pentru operațiuni de pre-sudură la tinichigerie, mecanică și geometrie) și altele.

TECO Everest no contact este cea mai nouă mașinărie de dejantat roți, complet automată și care se operează fără efort, fiind produsă de unul dintre cei mai vechi și recunoscuți producători de echipamente service din Italia, TECO Automotive Equipment. Utilajul vine dotat cu kitul pentru roți super speciale PAX C-M-H, roți de 22 de inchi și roți run-flat.

Linia ergonomică Ahcon, dezvoltată de compania daneză cu același nume, care activează de peste 50 de ani în industrie, este cel mai inovator concept pentru service roți, care constă dintr-o serie de echipamente, mese de lucru, lifturi, etc. și este proiectată să vină în sprijinul mecanicilor și lucrătorilor din service, optimizându-le activitatea. De menționat faptul că soluția Ahcon eficientizează operațiunile în service, timpul de execuție fiind cu până la de trei ori mai mic. Aceasta a fost deja implementată de către Total Trading în rețeaua partenerilor Euromaster și Marsorom.

Pentru a impulsiona vânzările pe perioada verii – mai ales că vorbim despre produse premium – service-urile auto pot regăsi (în exclusivitate) în oferta Total Trading cele două noi echipamente la prețuri speciale. Utilajele vor fi expuse și la Salonul Auto din septembrie. Tot cu acest prilej va fi prezentat și cel mai performant aparat 3dHD de măsurare a direcției la autoturisme – CEMB Argos.

„Clienții sunt tot mai bine informați și știu ce să ceară. Se caută utilaje tot mai simplu de folosit, care să nu necesite un proces complex de instruire a angajaților, dar și un grad ridicat de automatizare, care să reducă munca fizică. Pe termen lung, parteneriatul tehnic cu furnizorul pentru întreținerea echipamentelor este decizia câștigătoare”, a concluzionat Silviu Jura.

Articole similare