Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Legea privind gestionarea deșeurilor – dincolo de frontiere

În acest an, ÖBB Rail Cargo Group (RCG) transportă 5.000 de tone de deșeuri municipale din Italia în Olanda pentru compania italiană DIFE. Legea austriacă modificată privind gestionarea deșeurilor este aplicată și la nivel internațional – ceea ce înseamnă că mediul poate respira din nou.

Noua clauză privind transportul din Legea privind gestionarea deșeurilor este în vigoare în Austria de la 1 ianuarie 2023. Transporturile de deșeuri cu o greutate totală mai mare de zece tone trebuie să fie transportate pe calea ferată dacă se deplasează pe o distanță mai mare de 300 km. Această lege contribuie în mod semnificativ la atingerea obiectivelor climatice ale Austriei.

Faptul că acest lucru nu funcționează extrem de bine doar în Austria, ci transcende și frontierele naționale prin activitățile de import, export și tranzit este demonstrat în mod clar prin transporturile efectuate în numele companiei italiene DIFE. În fiecare an, RCG transportă 5.000 de tone de deșeuri municipale pentru reciclare termică de la Serravalle Pistoiese, în Italia, la Farmsum, în Țările de Jos, traversând Austria dintr-o singură dată și parcurgând în total 1.600 km de cale ferată.

În mișcare la nivel internațional cu MOBILER

Utilizarea logisticii inovatoare MOBILER permite o soluție multimodală de la un capăt la altul. Containerele MOBILER sunt transferate pe orizontală de la camion la vagonul de cale ferată cu ajutorul unui sistem de ridicare hidraulică. Pre-transportul și transbordarea au loc la Lugo Terminal, un partener RCG, care este conectat la rețeaua mai largă TransNET. Utilizarea terminalului din Lugo înseamnă că capacitățile existente pot fi exploatate la maximum. În cea mai mare parte a călătoriei, deșeurile municipale urmează ruta feroviară TransFER Villach-Lugo, apoi continuă ca un singur vagon până la Delfzijl, înainte de a ajunge în cele din urmă la Farmsum, destinația sa pentru activitatea de transport. Datorită logisticii multimodale MOBILER și a Legii modificate privind gestionarea deșeurilor, transportul deșeurilor nu cunoaște limite. Fiecare tonă transportată pe calea ferată permite mediului înconjurător să respire un pic mai adânc.

sursa foto: ÖBB Rail Cargo Group (RCG)

Articole similare

Ad