Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

FORT a inceput mobilizarea generala pentru protestul impotriva tarifelor RCA

Federatia Operatorilor Romani de Transport transmis printr-un comunicat de presa ca a inceput mobilizarea generala pentru protestele din luna septembrie impotriva preturilor exagerat de mari la RCA. In acest sens, FORT si-a asumat rolul de a mobiliza toate asociatiile si filialele membre, care vor actiona in mod unitar atat in capitala, cat si in marile orase din tara. Pana la protestele din septembrie, membrii FORT vor afisa in loc vizibil, la bordul vehiculelor comerciale de transport marfa si pasageri mesajul de protest pentru a sensibiliza opinia publica si ceilalti posesori de vehicule, persoane fizice si juridice, fata de acest subiect.
 

FORT solicita in continuare Guvernului sa aplice una din cele doua solutii prezentate, respectiv reglementarea tarifelor sau blocarea acestora la nivelul tarifelor europene in raport cu contextul economic si social din Romania. „Totodata mentionam ca informatia publica legata de frecventa (1/6) numarului de accidente in care sunt implicate vehicule comerciale este falsa si nu corespunde datelor statistice aflate la dispozitia Politiei Romane, din aceasta din urma, rezultand faptul ca numai 2% din accidentele de circulatie pe teritoriul Romaniei implica vehicule de transport marfuri sau pasageri. Din pacate, asociatia asiguratorilor nu vorbeste despre starea infrastructurii de transport si despre influenta acesteia in producerea evenimentelor rutiere“, se mai arata in comunicatul FORT.
FORT se pregateste totodata sa introduca o actiune in instanta impotriva ASF, pentru nerespectarea responsabilitatiilor ce ii revin in privinta supravegherii si controlului activitatii societatilor de asigurari. „Atacul impotriva capitalului autohton din transporturi este fara precedent si demonstreaza clar ca multinationalele din domeniul asigurarilor doresc eliminarea din piata a transportatorilor romani mici si mijlocii inclusiv prin practicarea unor tarife diferentiate cu pana la 200% pentru acelasi tip de vehicul.ASF si Consiliul Concurentei trebuie sa se sesizeze si legat de acest aspect si sa penalizeze orice incercare de destabilizare a liberei concurente“.

Articole similare

Ad