Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Continental oferă monitorizarea digitală de la distanță anvelopelor pentru remorci

  • Foto: Continental

Continental a anunțat extinderea serviciului de monitorizare digitală de la distanță a anvelopelor de camioane, la fel de bine și de pe remorcile autonome, cât și cuplate, prin soluția sa digitală ContiConnect Live.

Unitățile telematice instalate pe remorci colectează datele de la senzorii anvelopelor și le transmit către platforma ContiConnect. Sistemul poate furniza informații continue privind umflarea și temperatura anvelopelor remorcii atunci când este conectat la o sursă de alimentare. Însă, chiar și atunci când sunt deconectate, unitățile telematice au o baterie reîncărcabilă care permite citiri zilnice timp de până la 28 de zile. Această funcționalitate ajută la reducerea numărului de defecțiuni legate de anvelope și menține vehiculele în mișcare pe șosea, evitând timpul în atelier. De asemenea, actualizările de stare și alertele în timp real contribuie la creșterea eficienței și reducerea costurilor asociate cu forța de muncă și întreținerea.

ContiConnect Live pentru camioane oferă o funcție de urmărire și localizare bazată pe date GPS, ceea ce va permite managerilor de flote să aibă o vizibilitate completă asupra poziției exacte a tuturor remorcilor din flotă. Soluția lansată în iulie 2023 este disponibilă pe numeroase piețe internaționale.

„ContiConnect Live oferă flotelor avantajul extraordinar de a ști dacă există o problemă de umflare a anvelopelor, care poate fi rezolvată chiar înainte ca remorca să fie conectată la un camion. Cu soluția ContiConnect Live, flotele pot obține și oferi cel mai mic cost global de conducere.”,

a explicat Clarisa Doval, Head of Digital Solutions la Continental Tires.

Senzorii din interiorul anvelopelor transmit date către unitatea telematică de pe remorcă. Astfel, informațiile sunt integrate în platforma de gestionare a anvelopelor, unde pot fi accesate și vizualizate prin intermediul portalului ContiConnect și al aplicației ContiConnect on-site. Operatorii de flote pot monitoriza presiunea, temperatura și kilometrajul anvelopelor pentru fiecare anvelopă în parte. Dacă există o presiune scăzută sau o scurgere lentă detectată, portalul poate genera alerte prin SMS sau e-mail către multiple persoane, iar situația poate fi remediată înainte ca remorca să fie tractată.

Utilizarea ContiConnect Live ajută la prevenirea defecțiunilor, reducerea costurilor de întreținere și extinderea duratei de funcționare a vehiculelor pe șosea. Chiar dacă costul anvelopelor reprezintă doar aproximativ 5% din investiția totală a flotei, acestea pot ajunge să reprezinte peste jumătate din costurile totale de exploatare. Pierderea neobservată de presiune din anvelope poate duce la creșterea rezistenței la rulare și a consumului de combustibil, iar o defecțiune mai gravă poate duce la inutilizarea remorcii până la repararea sa. Costurile ridicate de combustibil și opririle neplanificate afectează atât operatorii de flote, cât și clienții lor din cauza întârzierilor în livrări.

Continental Tires dezvoltă în mod sistematic noi modele de afaceri și creează un întreg ecosistem de soluții digitale inteligente centrate pe anvelopele sale premium. Până în 2030, producătorul de anvelope își propune să devină lider mondial în soluții digitale bazate pe servicii pentru anvelope.

În prezent, compania oferă clienților de flote auto garanții privind kilometrajul, împreună cu o gamă largă de servicii pentru anvelope, disponibile oricând și oriunde sunt necesare.

Articole similare

Ad