Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

A.P. Moller – Maersk își va consolida rețeaua de distribuție din India cu peste 500 de vehicule electrice

  • Foto: Maersk

Maersk are ambiția de a fi Net Zero în întreaga activitate și de a oferi clienților soluții 100% ecologice până în 2040. Pentru a atinge acest obiectiv, există o nevoie puternică de decarbonizare a logisticii în fiecare etapă. Este important nu numai pentru Maersk să atingă aceste obiective de sustenabilitate, ci și pentru clienți, care cer soluții ecologice care să decarbonizeze lanțurile lor de aprovizionare.

În septembrie 2022, Maersk a prezentat vehiculele sale EV cu trei și patru roți în Mumbai, India, și în curând le-a pus în funcțiune pentru primul său client din regiunea NCR. De atunci, gradul de conștientizare în jurul EV-urilor care pot sprijini logistica de distribuție în India a crescut și, odată cu aceasta, a apărut o cerere fără precedent din partea mai multor clienți.

„India este o piață mare, cu o cerere în continuă creștere pentru logistica de distribuție. Comerțul electronic a înregistrat în special o creștere fără precedent în India în ultimii ani și are un potențial enorm de a continua să crească în anii următori. Odată cu creșterea comerțului electronic a apărut și cererea tot mai mare, în special pentru distribuția de mijloc și de ultimă milă. Dar nu se limitează la orice mijloc de distribuție – clienții noștri sunt dornici să decarbonizeze rapid lanțurile de aprovizionare, iar noi intervenim pentru a-i sprijini cu flota noastră de vehicule electrice în India.”,

a declarat Vikash Agarwal, director general al Maersk South Asia.

Maersk a încheiat recent un parteneriat cu o mare platformă de comerț electronic din India pentru a sprijini cerințele sale de distribuție cu o flotă dedicată de vehicule electrice care variază între 550 și 700 kg, cu o autonomie de peste 120 km. Peste 200+ vehicule au fost deja implementate în 15 orașe și peste 300 de EV-uri.

„Cu o gamă de EV-uri disponibile în flota noastră, suntem în măsură să le oferim clienților noștri posibilitatea de a alege în funcție de mărfurile pe care doresc să le transporte și în raza în care doresc să opereze. Avem de la vehicule cu două roți de mici dimensiuni care livrează salate proaspete gata de consum în regiunea NCR pentru un client, până la produse alimentare și articole de lifestyle pentru un alt client din întreaga țară.”,

a declarat Jitendra Kapoor, Head of Middle Mile & Last Mile Distribution, Maersk South Asia.

Până în prezent, flota de vehicule electrice a Maersk a parcurs peste 135 000 km. Maersk investește, de asemenea, în crearea unei rețele de încărcare pentru flota sa de VE, inclusiv în opțiunea de a valorifica energia solară în instalațiile proprii pentru depozitele din întreaga țară.

Articole similare

Ad