Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Webfleet a obținut un nou titlu Guinness World Records pentru cea mai mare distanță parcursă de o furgonetă electrică cu o singură încărcare de 311,18 mile

  • Foto: Bridgestone

Webfleet, soluția de gestionare a flotelor dezvoltată de Bridgestone, a stabilit un nou record mondial Guinness World Records pentru cea mai mare distanță parcursă de o furgonetă electrică cu o singură încărcare.

În total, furgoneta electrică FIAT E-Scudo a parcurs 311,18 mile (500,8 km), depășind performanța anterioară. Pentru această reușită, șoferii Kevin Booker, Sam Clarke și Fergal McGrath, susținuți de Webfleet, au condus furgoneta echipată cu anvelopele Bridgestone Duravis, eficiente din punct de vedere energetic.

Performanța a fost confirmată prin imagini video verificate independent, așa cum și datele de kilometraj, GPS și nivelul bateriei furnizate de Webfleet. Furgoneta, alimentată de o baterie de 75 kWh cu o autonomie WLTP de 205 mile, a înregistrat o medie de 4,5 mile pe kilowatt/oră (kWh) pe un traseu circular prin regiunile Cambridgeshire, Lincolnshire și Northamptonshire din Marea Britanie.

În timpul călătoriei care a durat 13 ore și 9 minute în timpul zilei, FIAT E-Scudo nu a necesitat modificări speciale pentru a atinge această performanță. Traseul a inclus atât drumuri urbane, cât și rurale, pentru a simula condițiile din viața de zi cu zi.

Alegerea modelului FIAT E-Scudo a fost ales special pentru această provocare datorită gamei sale excelente din categoria sa și a designului care pune pe primul loc confortul. Acest design include o poziție de conducere similară cu cea a unei mașini și izolare fonică de calitate superioară, menită să reducă vibrațiile și disconfortul în timpul călătoriei.

Anvelopele Bridgestone Duravis au jucat un rol crucial în stabilirea recordului mondial datorită kilometrajului remarcabil și al rezistenței reduse la rulare.

„Această realizare remarcabilă este o mărturie a determinării și ingeniozității tehnologice a tuturor celor implicați. Suntem încântați că am devenit deținătorii unui titlu Guinness World Records. Recordul anterior de 258,85 mile a fost stabilit în SUA, aducerea acestuia în Marea Britanie este un simbol al angajamentului nostru la nivel național de a deveni un lider global în mobilitatea electrică. Recordul demonstrează nu numai capacitățile furgonetelor electrice, ci și tehnologia avansată a anvelopelor Bridgestone pentru întreprinderi, precum și mobilitatea urbană și impactul pe care șoferii îl pot avea asupra consumului de energie al vehiculelor electrice (VE).”,

a declarat Beverley Wise, director regional Webfleet pentru Bridgestone Mobility Solutions.

„Datele conectate ale EV-urilor joacă un rol vital în electrificarea mobilității, permițând flotelor de afaceri să monitorizeze comportamentul șoferilor, să compare performanțele energetice ale acestora și chiar să analizeze energia cinetică recuperată prin frânarea regenerativă pentru a oferi instruire direcționată acolo unde este cel mai necesar.”,

a declarat Taco van der Leij, vicepreședinte Fleet Management Solutions Europe pentru Bridgestone Mobility Solutions

„Suntem încântați de faptul că FIAT E-Scudo a înregistrat primul său titlu Guinness World Records, și încă unul impresionant, fiind vorba de cea mai mare distanță parcursă vreodată de o furgonetă cu o singură încărcare. E-Scudo are deja o autonomie de 205 mile, ceea ce este perfect pentru companiile care doresc să facă trecerea la electricitate, iar acest lucru arată, atunci când este condus eficient, cât de mult poate merge furgoneta dincolo de aria sa WLTP.”,

a menționat Damien Dally, director general al FIAT UK.

McGrath și Booker au deținut ambele recorduri anterioare de economie de combustibil pe benzină, motorină și pe consum de energie cu o mașină electrică. Aceștia au acumulat acum șase și, respectiv, patru titluri Guinness World Records legate de condus, în timp ce Clarke a reușit acum să obțină primul său titlu.

McGrath a declarat: „Reducerea emisiilor de carbon și îmbunătățirea calității aerului se numără printre cele mai importante priorități pentru guvernele din întreaga lume, în special, în orașele în care poluarea aerului este cea mai gravă. De exemplu, începând cu 23 august 2023, asistăm la recenta extindere a zonei cu emisii ultra scăzute din Londra (ULEZ). Camioanele și furgonetele sunt alimentate predominant cu motorină și, prin urmare, este important ca tranziția către electricitatea pură, cu emisii zero la țeava de eșapament, să fie cât mai lină posibil. Prin obținerea acestui titlu Guinness World Records, sperăm să demonstrăm că vehiculele comerciale pur electrice pot îndeplini și depăși cerințele clienților în lumea reală, în special în orașele mari.”

Edmund King OBE, președintele AA, a fost încântat de faptul că AA a oferit adjudecarea oficială și serviciile sale de sprijin pentru EV de top în încercarea recordului. Totodată, a adăugat: „Felicitări echipei Webfleet pentru obținerea titlului Guinness World Records și pentru că ne-a arătat ce este posibil în ceea ce privește autonomia vehiculelor electrice și modul în care șoferii pot influența autonomia. Realizarea este cu atât mai impresionantă cu cât se desfășoară într-o furgonetă. Știm că anxietatea legată de autonomie este o preocupare pentru unii șoferi, așa că demonstrarea distanței pe care vehiculele electrice o pot parcurge cu o singură încărcare este extrem de pozitivă. Suntem mândri să fim furnizorul numărul unu de servicii de asistență pentru șoferi în domeniul vehiculelor electrice, ajutând atât persoanele fizice, cât și flotele să adopte cu încredere electrificarea, așa că a fost fantastic să jucăm rolul nostru în această realizare a recordului mondial.”

Articole similare

Ad