Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Controale focalizate la nivel național de către Oficiul Federal pentru Logistică și Mobilitate în luna iulie

Pe 3 iulie, Oficiul Federal a efectuat verificări la nivel național în 27 de locuri de control pentru a monitoriza perioada de repaus săptămânal obișnuit. O altă concentrare a fost efectuarea de controale tehnice pe rută. La verificări au participat 79 de agenți de control ai serviciilor de control al traficului.

Pe 12/13 și 26/27 iulie, BALM a efectuat controale focalizate la nivel național în 26 și, respectiv, 28 de puncte de control pentru a verifica respectarea reglementărilor privind cabotajul. În plus, verificările au fost flancate de inspecții tehnice rutiere. La verificări au participat 113 și 111 inspectori din cadrul serviciilor de control al traficului.

Locurile de control au fost selectate pe baza volumului de trafic preconizat, a constatărilor din controalele anterioare, precum și a valorilor empirice ale serviciului de control.

Trebuie remarcat faptul că rezultatele controlului acțiunilor prioritare nu sunt, în general, rezultate reprezentative care să permită formularea unor concluzii fiabile cu privire la situația generală.

Rezultate relevante ale controlului

În cadrul acțiunii de control din 3 iulie, au fost controlate în total 279 de vehicule, luând în considerare toate zonele legale controlate. Dintre acestea, 251 de vehicule au fost verificate pentru verificarea conformității cu reglementările privind petrecerea perioadei de odihnă regulate în afara vehiculului, 101 vehicule pentru verificarea conformității cu reglementările privind cabotajul și 12 vehicule au fost verificate de către experții TUK pentru defecțiuni tehnice. Au fost constatate 37 de încălcări ale interdicției de a petrece perioada de repaus săptămânal regulat în interiorul vehiculului. Șase vehicule au fost contestate în legătură cu reglementările privind cabotajul și experții TUK au descoperit un defect tehnic în domeniul sistemului de frânare.

În zilele de 12 și 13 iulie, au fost verificate în total 657 de vehicule, luând în considerare toate domeniile legale verificate. Dintre acestea, 633 de vehicule au fost verificate în ceea ce privește respectarea reglementărilor privind cabotajul și 26 de vehicule au fost verificate în ceea ce privește respectarea perioadei de repaus săptămânal regulat în afara vehiculului. S-a constatat că 22 de vehicule nu respectau reglementările privind cabotajul, iar un vehicul a încălcat interdicția de a efectua perioada de repaus săptămânal regulat în interiorul vehiculului. Dintre cele 14 vehicule inspectate pentru defecte tehnice, s-a constatat o singură încălcare, un sistem de purificare a gazelor de eșapament manipulat.

În cadrul operațiunii de control din zilele de 26 și 27 iulie, au fost verificate în total 462 de autovehicule, luând în considerare toate domeniile de drept verificate. Dintre acestea, 454 de vehicule au fost verificate pentru respectarea reglementărilor privind cabotajul și 37 de vehicule pentru respectarea perioadei de repaus săptămânal regulat în afara vehiculului. Nu au fost constatate încălcări legate de interdicția de a petrece perioada de repaus săptămânal regulat în interiorul vehiculului, dar au fost constatate alte 89 de încălcări legate de legislația privind personalul de conducere. S-a constatat că 19 vehicule nu respectau reglementările privind cabotajul. Nu au fost constatate încălcări la cele nouă vehicule inspectate pentru defecte tehnice.

Ținând cont de toate domeniile de drept verificate, în timpul acestor controale de focalizare din iulie 2023 s-a colectat un total de aproximativ 113.991 EUR sub formă de plăți de securitate. Rezultatele controalelor obținute vor fi evaluate și incluse în controalele operaționale din aval. Implementarea la nivel național a acțiunilor de control cu accent pe cabotaj, controlul perioadei de odihnă săptămânală regulată și inspecțiile tehnice rutiere vor continua.

sursa foto: Oficiul Federal pentru Logistică și Mobilitate (BALM)

Articole similare

Ad