Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Poliția de frontieră din cadrul PTF Bechet: Peste un milion de comprimate cu Alprazolam găsite într-un camion cu semințe de floarea soarelui

  • Foto: Politia de Frontiera Romana

În timpul unui control de rutină efectuat la data de 27 august 2023, la Punctul de Trecere a Frontierei Bechet (PTF) din județul Dolj, polițiștii de frontieră au descoperit, într-un autocamion încărcat cu semințe de floarea soarelui, mai multe cutii cu medicamente, care conțineau în total 1.186.785 de comprimate ce aveau ca substanță activă alprazolam, ce se regăsește pe lista drogurilor de risc.

Conducătorul camionului era un cetățean bulgar în vârstă de 52 de ani, care transporta, conform documentelor de însoțire, semințe de floarea soarelui și cilindri hidraulici cu destinația Suedia.

Întreaga cantitate de medicamente a fost trimisă spre expertiză la laboratorul de specialitate, rezultatul ieșind pozitiv.

Aceasta reprezintă cea mai mare confiscare de medicamente ce conțin substanțe active din categoria drogurilor de risc și are o valoare estimată de peste 3 milioane de euro. Cercetările au fost preluate de procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova.

Camionul a fost confiscat la sediul Punctului de Trecere a Frontierei Bechet, iar cetățeanul bulgar a fost reținut pentru 24 de ore, ulterior urmând să fie prezentat în instanță sub acuzația de trafic de droguri de risc.

Articole similare

Ad