Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Norbert Kiss ocupă primul loc în pole-position la Zolder, Belgia

  • Foto: Goodyear FIA ETRC

În calificările pentru prima cursă din Campionatul European de Curse de Camioane Goodyear FIA la Zolder, Belgia, Norbert Kiss a obținut pole-position cu un timp de 1:57.463, menținându-și astfel recordul de pole-uri în acest an. Sesiunea de calificări a fost extrem de strânsă, cu primii cinci clasați acoperiți de mai puțin de o secundă și primii trei clasați despărțiți de doar două zecimi de secundă.

În Super Pole, Kiss a reușit să obțină un timp impresionant de 1:56.688, devenind singurul pilot care a coborât sub 1m56s în acest weekend. Cu toate acestea, chiar și în această sesiune mai strânsă, Jochen Hahn nu a putut să-l depășească pe Kiss și acesta a obținut cel de-al 11-lea pole position din 2023.

Alte rezultate importante includ îmbunătățirea lui Sascha Lenz de pe locul patru pe locul trei în Super Pole, în timp ce Antonio Albacete a coborât de pe locul trei pe șase. José Eduardo Rodrigues a obținut pole position în Promoter’s Cup, cu un ritm impresionant, în timp ce rivalul său Steffen Faas a fost la o distanță considerabilă de ritmul său cu 1.3 secunde. André Kursim s-a aliniat al șaptelea pentru a împărți rândul de pe grilă cu compatriotul său.

Jamie Anderson și Luis Recuenco au completat topul primilor zece din Super Pole, marcând prima apariție a lui Recuenco în Super Pole în acest an. De asemenea, Recuenco va pleca al treilea în Promoter’s Cup, în fața lui Mark Taylor, Clemens Hecker, John Newell și Jonathan André.

Totuși, Jonathan André a avut o sesiune dificilă, cu penalizări pentru lovire și eliminarea celor mai buni timpi, fiind astfel descalificat din sesiune și urmând să ia startul în Cursa 1 pe ultima poziție a grilei.

Articole similare

Ad