Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Buggyra a revenit pe podium la Nürburgring

Circuitul german Nürburgring a oferit în weekend un mare spectacol de camioane, iar echipa Buggyra ZM Racing a fost unul dintre principalii protagoniști. Ultima cursă din campionatul Goodyear FIA ETRC înainte de pauza de vară a însemnat trofeul de argint pentru Adam Lacko și revenirea în fruntea Cupei Promotorului pentru Téo Calvet. Înainte de următoarea cursă de la Most, toate acestea sunt vești bune.

„A fost weekendul nostru. Suntem cu toții obosiți, dar echipa a făcut o treabă excelentă. Adam a fost pe podium. Téo a fost pe podium. Echipa a fost pe podium”, a reamintit managerul Fabien Calvet încă trei trofee pentru Buggyra în clasamentul pe echipe.

Tribunele de pe circuitul din Ardenas au fost după 2 ani de așteptare pline. Adam Lacko le-a arătat fanilor abilitățile sale chiar în prima cursă de sâmbătă. După ce a pornit de pe poziția a doua nu a lăsat pe nimeni să se îndoiască că de data aceasta nu vrea să plece din weekendul de curse fără un trofeu. În timp ce liderul Norbert Kiss și-a confirmat forma fenomenală, matadorul ceh a ținut piept grupului de atacatori condus de Sascha Lenze și a trecut linia de sosire pe locul II.

„Premiul pentru locul II din proba principală este cu atât mai valoros dacă a venit de la Nürburgring. Începând cu turul al treilea, frânele au depășit 600 de grade Celsius și a trebuit să-mi păzesc foarte mult spatele. Dar am avut succes și pot fi foarte mulțumit”, a declarat zâmbind Lacko la linia de sosire.

El a completat o sâmbătă de succes cu puncte suplimentare pentru locul VI într-o cursă cu ordinea inversă a primilor 8 clasați: „Cumva nu am fost implicat în drama de la start și am fost al cincilea. Kiss m-a urmărit timp de jumătate de cursă, apoi am frânat puțin cam târziu și a ajuns în fața mea. Chiar și locul șase este bun. Fiecare punct contează”.

Și în cursa principală de duminică, Lacko s-a luptat pentru podium. Dar la capătul liniei de sosire a primei runde a avut loc o frânare, care a dus la locul V final. Lupta lui Adam cu Kiss pentru locul III în ultima manșă a fost la fel de ghinionistă.

„Am reușit să-l țin mult timp pe Norbi în spatele meu, dar în cele din urmă m-a învins. Apoi am intrat la linia de sosire încleștat cu Steffi Halm, ea m-a împins la propriu”, a descris experimentatul concurent finalul, în care a fost la doar o clipită distanță de nemțoaică.

În clasamentul general, Lacko se află pe locul IV, cu 122 de puncte. „A fost un weekend grozav, în care am câștigat multe puncte importante”.

Téo Calvet, în vârstă de 21 de ani, a arătat încă din prima cursă că este cu adevărat serios în ceea ce privește revenirea în fruntea Cupei Promoter’s Cup. El a luat un ritm uimitor de la start și a venit pentru primul punct complet obținut în acest weekend german.

„Am păstrat un ritm foarte bun pe toată durata cursei. Am acumulat un avans față de ceilalți băieți, așa că am condus aproape tot timpul singur”, a declarat mulțumit francezul care a obținut locul doi la general. Nici măcar o mică împingere la începutul celei de-a doua curse, când a primit o lovitură de la unul dintre adversarii săi, nu l-a descurajat pe Téo. El a urcat din nou pe podiumul Cupei Promoter’s Cup sărbătorind locul al doilea. „Am avut un start grozav, dar am fost pe exterior. Unul dintre camioane nu a frânat și m-a lovit. Cu toate acestea, sunt mulțumit de rezultat”, a declarat Téo Calvet.

Ziua de duminică a decurs la fel pentru Téo. A câștigat Cupa Promotorului în cursa principală și a terminat pe locul II în cursa de handicap. Ce a însemnat acest lucru pentru clasament? Calvet a devenit din nou lider.

„Sunt încântat de rezultatele de la Nürburgring. Am învățat multe aici. Mă bucur să fiu din nou la conducerea Cupei Promoter’s Cup. Așa că vom vedea ce va aduce Most”, a declarat el. Sezonul Goodyear FIA ETRC va continua pe 3 și 4 septembrie în nordul Boemiei. „Acum ne vom odihni cu toții pentru a da tot ce avem mai bun în Most, la cea de-a 30-a aniversare a Czech Truck Prix”, le promite Adam Lacko fanilor.

Articole similare

Ad