Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

DRUID obține 30 de milioane de dolari pentru a îmbunătăți productivitatea întreprinderilor cu aplicații de afaceri conversaționale și IA

  • Foto: DRUID

DRUID, lider global în tehnologia conversațională bazată pe AI, a obținut cu succes o finanțare de 30 de milioane de dolari în cadrul unei runde din seria B. Noua rundă a fost condusă de TQ Ventures, cu participarea noilor investitori Smedvig Capital, Endeavor și Verve Ventures, precum și a investitorilor existenți GapMinder, Hoxton Ventures și Karma Ventures.

Finanțarea urmează să fie folosită pentru a susține expansiunea internațională a DRUID, cu accent pe piața americană, care deja contribuie cu 60% la veniturile companiei.

DRUID oferă întreprinderilor instrumentele necesare pentru a dezvolta aplicații de afaceri conversaționale (CBA), permițând astfel o experiență mai naturală pentru angajați și clienți. Primii clienți apreciază că platforma DRUID poate fi aplicată în orice mediu tehnologic existent fără a înlocui investițiile anterioare în ERP, CRM, RPA sau alte instrumente digitale. Integrarea cu ChatGPT prin serviciul Microsoft Azure OpenAI îmbunătățește și mai mult capacitatea sa de a genera inteligență artificială pentru întreprinderi.

„În mijlocul fanfarei din jurul IA conversațională și generativă, DRUID s-a remarcat pentru noi ca un lider de categorie. Am fost încântați să descoperim prin cercetările noastre cât de mult apreciază clienții actuali platforma și cât de multe probleme rezolvă pentru clienții potențiali DRUID. Suntem onorați să conducem această rundă și să fim parteneri cu Liviu și echipa DRUID.”,

a declarat Schuster Tanger, co-partener manager la TQ Ventures.

DRUID CBA îmbunătățește abilitățile tehnologice ale IA conversaționale având capacitatea de a înțelege contextul de afaceri și de a iniția acțiuni inteligente. Acest lucru aduce clienții mai aproape de utilizatorii lor și permite utilizarea pe multiple canale pentru a eficientiza cu succes sarcinile de afaceri.

Numeroase companii de top, cum ar fi Kmart, Liberty Global, Texas Children’s Hospital, White Castle, NHS, Auchan, Georgia Southern University, Société Générale, Erste Group, BNP Paribas, Axa, au implementat deja tehnologia DRUID, obținând rezultate semnificative în implicarea clienților și în eficiența angajaților.

Mai mult, companiile au raportat o creștere a clienților, reducerea timpilor de așteptare și sporirea ratelor de rezolvare a problemelor. De asemenea, eliberarea angajaților de sarcinile repetitive le permite să se concentreze pe responsabilități strategice, ceea ce contribuie la o eficiență sporită și la moralul general al angajaților.

„DRUID valorifică progresele recente în domeniul inteligenței artificiale, care se integrează perfect în platforma noastră Conversational Business Applications. Considerăm că platforma va declanșa, pentru marile întreprinderi internaționale, o nouă eră a productivității și rezultate tangibile în afaceri. Susținuți de cea mai recentă rundă de investiții și pe fondul acestei revoluții tehnologice, suntem bine poziționați și încântați să lucrăm din greu pentru a oferi soluții tehnologice care să le permită clienților noștri să deblocheze valoarea maximă.”,

a declarat Liviu Drăgan, CEO și fondator al DRUID.

Noua rundă de finanțare vine în urma creșterii și dezvoltării continue a companiei DRUID. În 2022, veniturile anuale recurente ale companiei s-au mărit cu 2,5 față de anul precedent, iar pentru 2023, se preconizează o creștere de 3.

„Validarea internațională a platformei revoluționare construite de DRUID ne-a convins pentru a treia investiție în companie, prima fiind la sfârșitul anului 2020. Încă de atunci am văzut potențialul echipei conduse de Liviu Drăgan de a crea o tehnologie care va transforma domeniul soluțiilor de inteligență artificială conversațională pentru industrii complexe. DRUID a demonstrat clienților că platforma îndeplinește cele mai înalte standarde de securitate tehnologică, astfel confirmând versatilitatea și flexibilitatea platformei. Alături de DRUID încă de la primii săi pași la nivel global, suntem bucuroși să vedem acum lista importantă de clienți internaționali ai companiei și planurile tot mai ambițioase ale membrilor echipei de a construi un hub de inteligență artificială care să poată încorpora rapid cele mai recente tehnologii de inteligență artificială, așa cum ar fi Generative AI.”,

a declarat Dan Mihăescu, Founding Partner, GapMinder.

Fondată în România, DRUID și-a mărit recent echipa globală cu 60% și a angajat câțiva foști directori-cheie de la UiPath în roluri strategice, precum Kedar Dani, fost vicepreședinte global pentru proiectare, pentru a ajuta la strategia de comercializare, Vargha Moayed, fost director de strategie, pentru a oferi consiliere strategică directorului general și Mihai Faur, director de informații al UiPath, pentru a deveni membru independent al consiliului de administrație.

Articole similare

Ad