Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

In Portul Galati se va amenaja un terminal intermodal

Proiectul „Platforma Multimodala Galati – Etapa I – Modernizarea infrastructurii portuare“, care va beneficia de finantare de la Comisia Europeana, reprezinta prima etapa a proiectului de modernizare a infrastructurii portuare existente in zona Portului Bazinul Nou si asigurarea conexiunilor lipsa pentru reteaua centrala Rhin-Dunare/Alpi. Obiectivul este cresterea transportului de marfa de-a lungul sectiunii inferioare a Dunarii, iar valoarea totala a investitiei se ridica la aproximativ 80 de milioane de euro.
 

In prima etapa a proiectului, care se va derula in perioada 2016-2020, valoarea estimata a investitiei este de 25,5 milioane de euro, la care UE va putea contribui cu maximum 21,77 milioane de euro. Este prevazuta modernizarea cheului/zona de descarcare, platforma multimodala, infrastructura si suprastructura (cladiri, zone suplimentare de depozitare), echipamente si instalatii portuare, racord rutier si feroviar pentru accesul pe platforma multimodala, lucrari de dragare in bazinul situat in zona „Port Bazinul Nou“, nivelarea profilului elevatiei platformei, umplerea partiala a bazinului portuar pentru a crea spatiu suplimentar pentru acostare si pentru operatiunile de manipulare viitoare etc.
„Odata cu lansarea acestei idei in piata, mai multi potentiali investitori sunt interesati sa vina la Galati. Problema este ca pana sa ajungi in port este nevoie de o intreaga infrastructura rutiera si feroviara. Iar conectivitatea rutiera este o mare problema. Este important ca guvernantii sa isi indrepte fata si catre Moldova, iar cea mai mare aglomeratie urbana din regiune, Galati-Braila, ar trebui sa aiba macar un drum expres“, a declarat primarul municipiului Galati, Ionut Pucheanu, in cadrul Forumului de Mobilitate Urbana desfasurat ieri, 24 noiembrie, la Universitatea Dunarea de Jos Galati.

Articole similare

Ad