Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Un depozit de 100.000 m2 din cadrul CTPark Bucharest West a primit cel mai înalt nivel de certificare a sustenabilității

CTP, unul dintre cei mai mari dezvoltatori și administratori de spații industriale și logistice din Europa Continentală, a obținut prima certificare BREEAM Outstanding pentru o clădire industrială din portofoliul său din România, BUW  20-21, cu o suprafață de peste 100.000 m2, parte a CTPark Bucharest West.

Amplasat în vestul Bucureștiului, la km 23 pe Autostrada A1, CTPark Bucharest West s-a consolidat ca fiind cel mai mare parc industrial din România, precum și din rețeaua CTP.

CTPark Bucharest West are o suprafață închiriabilă de peste 778.000 m2 și găzduiește peste 2.500 de angajați care își desfășoară activitatea permanent în parcul industrial.

„Hub logistic regional, acoperind atât zona Balcanilor, cât și regiuni ca Turcia și Orientul Mijlociu, inclusiv Cipru, CTPark Bucharest West este un proiect unic în piața parcurilor industriale, nu doar prin dimensiune, ci și prin calitatea vieții de care beneficiază angajații companiilor din parc. Platformă pentru evenimente educaționale, cu un amfiteatru multifuncțional, precum și cu restaurant și pizzerie, cafenea, săli de întâlniri, cabinet medical și zonă de sport și relaxare în aer liber, CTPark Bucharest West s-a consolidat ca un adevărat magnet pentru recrutarea și retenția angajaților”, a afirmat Ana Dumitrache, Managing Director, CTP România.

„Clădirea BUW 20-21, cu o suprafață importantă, care depășește 100.000 m2, reprezintă o premieră în portofoliul CTP România și pentru piața din România în general, fiind primul depozit care obține certificarea BREEAM Outstanding și care ne confirmă, totodată, că putem stabili noi recorduri în ceea ce privește eficiența enegetică și inovația, fiind o clădire al cărei necesar energetic este acoperit integral de panourile fotovoltaice pe care le-am instalat pe acoperiș”.

Clădirea BUW 20-21 beneficiază de încărcătoare pentru mașini electrice și e înconjurată de copaci maturi, arbuști, căsuțe pentru păsări și nevertebrate și alte elemente ce susțin biodiversitatea, iar apa de ploaie, colectată în bazinul de retenție, este refolosită pentru alimentarea cu apă a toaletelor și pentru irigații. În selecția materialelor de construcții au fost prioritizate produsele ecologice, ce dețin certificări EPD (Environmental Product Declaration).

Clădirea consumă cu 46% mai puțină energie față de clădirea de referință națională. Sistemul de panouri fotovoltaice instalat pe acoperișul clădirii BUW 20-21 asigură întreg necesarul de energie electrică, reducând amprenta de carbon operațională cu 97%.

Toate spațiile de birouri beneficiază de lumină naturală, care crește productivitatea și starea de bine a angajaților.

La exterior, au fost au fost plantați 200 de copaci, iar căsuțele de păsări și hotelurile pentru insecte completează strategia de susținere a biodiversității în jurul tuturor clădirilor CTP.

Sectorul industrial a fost în centrul atenției în ultimii ani, atât pentru modul impresionant în care s-a dezvoltat domeniul, dar și pentru că modificările legislative au impus noi norme în ceea ce privește sustenabilitatea clădirilor industriale. Din cele 422 de clădiri cu certificate BREEAM din România, 107 fac parte din portofoliul CTP, adică peste 25%, confirmând astfel angajamentul companiei pentru sustenabilitate.

CTP România folosește standardul BREEAM New Construction pentru toate clădirile noi pe care le dezvoltă. Dintre acestea, clădirea multifuncțională Clubhaus și depozitul BUW 20-21 au obținut certificatul BREEAM Outstanding.

Articole similare

Ad