Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

RetuRO încurajează producătorii din România să se implice activ în procesul de înregistrare a produselor lor în SGR

RetuRO, administratorul Sistemului național de Garanție-Returnare (SGR) din România, a făcut un anunț cu privire la deschiderea Registrului de Ambalaje pentru înregistrarea tuturor produselor care vor face parte din acest sistem. Astfel, toți producătorii de băuturi (apă, băuturi răcoritoare, bere, cidru, vin, băuturi spirtoase) din țară care folosesc în ambalaje primare materiale nereutilizabile din sticlă, plastic sau metal, cu volume cuprinse între 0,1 l şi 3 l inclusiv, își pot înregistra produsele lor SGR în platforma RetuRO.

Până la data de 1 ianuarie 2024, înregistrarea produselor în Registrul de Ambalaje SGR este gratuită, iar după această dată se va percepe o taxă stabilită conform contractului de prestări servicii între RetuRO și producători.

Producătorii trebuie să acceseze site-ul RetuRO și să se logheze în conturile lor personale. În categoria „Profilul Meu”, va fi disponibil un ghid care explică pașii necesari pentru înregistrarea cu succes a produselor SGR. Aceștia au două opțiuni: înregistrarea individuală sau înregistrarea multiplă, cea din urmă fiind recomandată în cazul producătorilor cu mai multe produse, deoarece pot încadra toate produsele pentru o înregistrare simultană.

Informațiile furnizate de producători în Registrul de Ambalaje SGR trebuie să fie corecte și exacte, pentru că aceste date vor fi utilizate ulterior pentru recunoașterea produselor SGR la toate punctele de colectare, inclusiv automatele de preluare a ambalajelor de băuturi (RVM). Misiunea RetuRO este să implementeze cel mai mare proiect de economie circulară al României, și anume, Sistemul de Garanție-Returnare. Acest sistem va contribui la un mediu mai curat și mai verde, ajutând țara să atingă obiectivele de colectare și reciclare stabilite la nivel european prin noul pachet pentru economie circulară al Uniunii Europene. De asemenea, SGR va stimula piața de reciclare din România, furnizând cantități semnificative și de calitate de materie primă.

Articole similare

Ad