Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Comisarul european pentru Acțiuni Climatice pregătește noi taxe și o propunere pentru transport multimodal

Olandezul Wopke Hoekstra a fost numit pe 5 octombrie în funcția de comisar european pentru Acțiuni Climatice, iar asociația olandeză de transport și logistică TLN așteaptă o propunere din partea acestuia referitoare la transportul combinat. Mai ales că el a primit încrederea majorității parlamentarilor deoarece i-a convins prin obiectivele sale ambițioase în domeniul climei și sustenabilității. Timpul însă este scurt, dat fiind faptul că anul viitor vor avea loc alegeri europene, iar în martie 2024 este vacanță electorală.
Printre ambițiile lui Wopke Hoekstra se numără introducerea unei taxe globale pe kerosenul pentru aviație, a unei taxe maritime și a unei taxe pe combustibilii fosili, alături de reducerea cu 90% a emisiilor de CO2 din UE până în 2040.
Și revizuirea Directivei privind transportul combinat este în curs de desfășurare, iar propunerile prezentate anterior, cum ar fi CountEmissionsEU, revizuirea Directivei privind greutățile și dimensiunile și Euro 7, nu au fost încă finalizate.
În aceste condiții, TLN declară că apreciază ambițiile europene ale lui Wopke Hoekstra, ale Parlamentului European și ale Consiliului European în domeniul climei, dar recomandă să se țină cont și de accesibilitatea și fiabilitatea soluțiilor propuse.

Sursă foto: Parlamentul European (https://www.europarl.europa.eu/resources/library/images/20231004PHT06312/20231004PHT06312_original.png)

Articole similare

Ad