Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Va asteptam la Gala Tranzit, pe 9 noiembrie!

Gala Tranzit dedicata transportului de pa sageri va avea loc pe 9 noiembrie, la Grand Hotel Italia din Cluj-Napoca (la o saptamana dupa Gala de transport marfa). Va asteptam cu subiecte interesante, iar In parcarea hotelului veti putea vedea cele mai noi modele de autobuze si autocare, unele venite direct dupa expunerea la Busworld, cel mai mare targ de profil din Europa. Ca si anul trecut, vom concentra toate discutiile In cursul zilei de joi, iar seara vom Incheia cu ceremonia de premiere a celor mai eficienti operatori de transport In 2022 finalistii vor fi, ca de obicei, 10 firme de transport privat si 5 operatori urbani.

Printre cele mai importante subiecte pe care le vom aborda la aceasta editie a Galei se numara noutati privind Codul Fiscal si noile conditii de raportare fiscala pentru agentii economici. Impreuna cu reprezentanti ai Inspectiei Muncii si cu consultanti fiscali vom discuta despre modul In care se trateaza fiscal detasarea transnationala la transportul de pasageri si care sunt conditiile de acordare a diurnelor pentru soferi.

Atribuirea programului de transport judetean ramane In continuare de actualitate, Intrucat situatia In tara nu sa clarificat nici pana acum. Vom discuta despre probleme punctuale legate de atribuire In diferite judete, vom culege opinii ale operatorilor si ale reprezentantilor consiliilor judetene si vom aborda problema impactului includerii celor mai profitabile trasee In zonele metropolitane asupra transportului judetean. Pentru ca acolo unde liniile suburbane au fost sau sunt In curs de a fi preluate de catre operatorii urbani din marile orase, restul traseelor judetene, cu putini pasageri si infrastructura deficitara, nu mai atrag pe nimeni.

Liberalizarea transportului interjudetean este discutata de mai bine de un an, sa convenit deja un „plan de bataie” Intre operatori si ministerul de resort, Insa nici asa lucrurile nu se misca mai repede, din motive… obiective. Incercam sa aducem clarificari pe acest subiect In cadrul Galei Tranzit. Si, pentru ca incertitudinea legislativa nu le permite operatorilor sa Isi faca un business plan pe termen lung, coroborat si cu puterea scazuta de cumparare a publicului calator, investitiile se fac cumpatat. Vehicule noi sau secondhand? Vom discuta despre cele mai potrivite canale de achizitie pentru vehiculele uzate, precum si despre avantajele achizitiei de autobuze si autocare cu garantie.

Nu In ultimul rand, vom aborda beneficiile economice si de siguranta rutiera ale utilizarii sistemelor de camere video instalate la bordul vehiculelor, ilustrate foarte bine printrun studiu de caz prezentat chiar de unul dintre beneficiarii acestora.

Aveti, asadar, numeroase motive pentru a va rezerva data de 9 noiembrie sa veniti la Gala Tranzit. Ne vedem la Cluj!

Articole similare

Ad