Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

VARTA și Inter Cars sprijină elevii din unitățile de învățământ pentru formarea profesională a mecanicilor auto

  • Foto: VARTA

VARTA, una dintre mărcile de top ale liderului mondial în producția de baterii de joasă tensiune Clarios, alături de Inter Cars, anunță lansarea proiectului „Viitorul Pornește Azi”, un proiect dedicat atât experților, cât și debutanților din industria auto.

Inițiativa își propune să îmbunătățească metodele de predare și să sprijine elevii școlilor profesionale din România cu materiale moderne, ceea ce va contribui la creșterea tinerelor talente în profesia de mecanic auto.

Totodată, proiectul reprezintă o continuare firească a competiției „Young Car Mechanic”, organizată de Inter Cars, care împărtășește același obiectiv pentru atragerea tinerilor în industria mecanică auto din România.

În acest an, peste 140 de elevi din 34 de școli profesionale, din 8 județe au concurat la competiția „Young Car Mechanic”, parcurgând trei etape dificile, două teoretice și una practică. 10 dintre cei mai buni concurenți au ajuns în finala competiției, desfășurată la Academia Hagi în perioada 16-17 iunie în cadrul EXPO Inter Cars 2023.

Podiumul competiției a fost ocupat de Ethan Daniel Ciucă (Liceul Tehnologic “Vlădeasa”, Huedin), Alexandru Nicolae Târșă (Liceul “Dimitrie Leonida”, Constanța) și de Ștefan Drăgan (liceul “Alexandru Borza”, Cluj Napoca, ocupantul locului 1). În plus, primul clasat, Ștefan Drăgan a avut onoarea de a reprezenta România la Finala Internațională organizată în Ungaria.

Ca urmare a succesului acestei competiții în rândul tinerilor, Clarios, producătorul mărcii VARTA și partener internațional al proiectului „Young Car Mechanic”, a decis să-și extindă implicarea în România și în afara programului competițional.

Astfel, VARTA și Inter Cars România și-au unit forțele din nou și au decis să facă un prim pas, pornind într-un tur de vizitare a școlilor finaliste Young Car Mechanic 2023 în perioada 13-20 noiembrie 2023. Elevii acestor instituții de învățământ vor avea ocazia de a interacționa cu echipa Centrului de Training Inter Cars România și cu alți invitați speciali – reprezentanții VARTA în România, beneficiind și de câteva surprize.

În plus, VARTA și Inter Cars România au pregătit un kit de echipare pentru aceste unități de învățământ, ce conțin aparatură specifică pentru verificarea și diagnosticarea bateriilor auto. Demersul este esențial pentru asigurarea tinerilor la accesul unor echipamente și metode de învățare actualizate, contribuind astfel la încurajarea adaptării modelelor de predare la vremurile moderne pentru succesul lor în domeniul mecanicii auto.

În cadrul acestor evenimente, cei doi parteneri vor discuta cu profesorii și viitorii specialiști pentru a înțelege cerințele pieței auto și a se asigura că pregătirea școlară este corespunzătoare cerințelor pieței auto.

„Toți conducătorii de mașini își doresc un specialist, un om de service bun. Însă nivelul de excelență în domeniu nu se dobândește atât de simplu. La nivel liceal, viitorii specialiști trebuie să aibă acces la informații și echipamente actuale, care să îi pregătească pentru cariera ce urmează să înceapă. Cum domeniul auto evoluează atât de rapid și spectaculos în diferite direcți – oferind multiple soluții de mobilitate, precum vehiculele de tip xEV – specialistul auto va fi într-un proces de învățare continuu pe parcursul întregii sale cariere, pentru că altfel nu va putea să mențină nivelul de performanță impus de complexitatea domeniului și de cerințele consumatorilor. Este un proiect pentru experți și debutanți deopotrivă.”,

a declarat Luiza Popa – Marketing Manager Adria, Bulgaria, România și Ungaria la Clarios.

„În decursul acestui an, Echipa de Training Inter Cars a discutat cu peste 250 de unități de învățământ din sistemul profesional și dual, identificând astfel nivelul de echipare și spațiile tehnice de care acestea dispun”,

a precizat Petrisor Covaciu – Training Manager Inter Cars.

„Având în vedere că în fiecare an peste 6.000 de elevi finalizează aceste cursuri, ne dorim să îmbunătățim nivelul de retenție în atelierele auto din România. În acest sens, oferim posibilitatea elevilor să participe la interviuri de angajare în rețeaua de ateliere de reparații Q-Service. Ne bucurăm că VARTA este primul partener care împărtășește viziunea noastră despre implicarea în acest segment educațional.”,

a adăugat Victor Gavronschi – Director Evenimente și Proiecte Speciale la Inter Cars România.

Articole similare

Ad