Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Grecia aderă la protocolul e-CMR

  • Foto: IRU

Uniunea Internațională a Transportatorilor Rutieri (IRU) a anunțat că în urma proceselor comune IRU cu Federația Elenă a Transportatorilor Rutieri (OFAE) și a proceselor e-CMR, guvernul grec s-a alăturat Protocolului e-CMR.

Astfel, Grecia și-a confirmat angajamentul de a transporta mărfuri fără documente tipărite și a devenit a 35-a țară care a aderat la versiunea digitală a Convenției Națiunilor Unite pentru transportul de mărfuri (CMR).

e-CMR înlocuiește hârtia cu documente digitale, ceea ce duce la o serie de beneficii, precum reducerea costurilor, eliminarea birocrației și îmbunătățirea transparenței și securității în întregul lanț logistic.

Prin eliminarea documentelor, vor scădea costurile de manipulare, se vor elimina întârzierile administrative și de facturare și se va îmbunătăți eficiența operațiunilor de transport. Totodată, protocolul va facilita monitorizarea expedițiilor, oferind informații în timp real cu privire la ridicarea și livrarea mărfurilor, ceea ce este esențial în industria transportului. Întrucât e-CMR este digital, companiile de transport îl pot integra cu ușurință cu alte servicii pentru eficientizarea operațiunilor.

Aderarea la Protocolul e-CMR marchează un pas important în sectorul logistic grec, aducând beneficii atât pentru companiile din Grecia, cât și pentru partenerii lor internaționali în domeniul transportului de mărfuri.

Articole similare

Ad