Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Ford Otosan inaugurează oficial revoluționara uzină de la Yeniköy, Turcia

  • Foto: Ford Otosan

Ford Otosan a sărbătorit transformarea fabricii sale de ultimă generație din Yeniköy, unde se produce o nouă generație de furgonete Ford Transit Custom.

Investiția de 2 miliarde de euro reprezintă una dintre cele mai mari investiții în sectorul privat din Turcia. Printre inovațiile livrate se numără tehnologii avansate, cum ar fi energia solară, managementul end-to-end condus de inteligența artificială și liniile de asamblare concepute pentru reducerea zgomotului.

Ford Otosan este un joint-venture cotat la bursă între Ford Motor Company și Koç Holding A.Ş., cu o istorie de peste 60 de ani. Fabrica produce noul Transit Custom, cel mai bine vândut van de o tonă, și vehiculul polivalent Tourneo Custom, având planuri de a produce în viitor și modelele electrice E-Transit Custom și E-Tourneo Custom.

Fabrica de asamblare Yeniköy a devenit un punct de referință în producția auto din Turcia, având o eficiență sporită datorită utilizării energiei solare și a tehnologiilor de ultimă oră, inclusiv simulări virtuale de fabricație – „gemeni digitali”.

Designul atelierelor de sudură și asamblare a fost îmbunătățit pentru o producție mai eficientă, iar uneltele electrice reîncărcabile au înlocuit echipamentele pneumatice, creând un mediu de lucru mai silențios și confortabil.

De asemenea, compania plănuiește ca până în 2025 să-și extindă capacitatea fabricii la 405.000 de unități și să ofere noi inovații reinventate și inspirate de la clienți, precum un volan înclinabil și un sistem de asistență la livrare pentru noul Transit Custom, disponibile de acum pentru comandă.

Totodată, modelele electrice E-Transit Custom și E-Tourneo Custom vor ajunge la clienți începând din vara anului 2024, contribuind la obiectivul Ford Otosan de a deveni o companie cu amprentă de carbon neutră până în 2030.

„Fabrica de ultimă generație din Yeniköy ajută deja Ford Pro să îmbunătățească calitatea pentru clienți și, ca una dintre cele mai eficiente facilități de producție auto din lume, stabilește noi standarde pentru producerea de vehicule comerciale multi-energetice la scară. Ford Pro a fost cel mai bine vândut brand de vehicule comerciale din Europa în ultimii opt ani. În calitate de lider, dorim să îmbunătățim experiența de proprietate pentru clienții noștri cu tehnologii inovatoare și prin extinderea ofertei noastre de vehicule și eficientizarea producției și ingineriei.”,

a declarat Hans Schep, directorul general la Ford Pro, Europa.

„Fiind fabrica inteligentă a viitorului, uzina din Yeniköy produce flexibil, eficient și mai durabil, implementând tehnologiile avansate pentru o producție complet conectată și versatilă. Fabrica din Yeniköy reprezintă viitorul afacerii noastre și ne va ajuta să răspundem cerințelor tot mai mari ale clienților noștri care caută vehicule de ultimă oră, inteligente și cu emisii zero, acum și în anii următori.”,

a declarat Güven Özyurt, directorul general la Ford Otosan.

Articole similare

Ad