Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Polonia prelungește controalele la granița cu Slovacia

Ministrul de interne polonez a prelungit controalele temporare la frontiera din Polonia cu încă 20 de zile, până la 22 noiembrie, potrivit unui decret al Ministerului de Interne.

Inițial, Polonia a instituit controalele la frontieră pentru prima dată pe data de 4 octombrie, apoi au fost prelungite cu alte 20 de zile, ca răspuns la un flux mare de migranți ce au încercat să intre în Polonia la granița cu Slovacia.

Guvernul polonez a precizat că decizia controalelor sunt aliniate Codului Schengen și au ca scop reducerea traficului de migranți ilegal care intră în Europa prin așa numita rută-balcanică.

Adjunctul ministrului polonez de interne, Maciej Wasik, a subliniat eficiența controalelor la frontieră și a remarcat impactul controalelor în ceea ce privește descurajarea trecerilor ilegale și a îndemnat autoritățile slovace să ia măsurile necesare.

Alături de Polonia, și Austria, și Republica Cehă au aplicat controale la frontiera cu Slovacia, care au fost, de asemenea, prelungite până la 2 noiembrie. Ulterior, guvernul ceh și-a prelungit controalele aleatorii de la frontiera cu Slovacia până la 22 noiembrie.

Articole similare

Ad