Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Arctic Stream, profitul net a urcat cu 91% în primele nouă luni ale anului

Arctic Stream, integrator de infrastructură și securitate IT și emitent listat la Bursa de Valori București (BVB) sub simbolul AST, a raportat un profit net cu 91% mai ridicat în primele nouă luni ale lui 2023, ajungând la 8,20 milioane de lei (1,65 milioane de euro), aproape dublu față de cel marcat în primele trei trimestre ale anului trecut de 4,28 milioane de lei (0,87 milioane de euro). Profitul operațional (Câștigul înainte de cheltuielile cu dobânzi și taxe – EBIT) a înregistrat o creștere mai consistentă, de 126%, până la 9,70 milioane de lei (1,95 milioane de euro).

Veniturile au crescut cu 73%, de la 53,95 de milioane de lei (10,85 milioane de euro), în T3 2022, atingând 93,56 de milioane de lei (18,82 de milioane de euro). Cheltuielile emitentului AST au crescut mai moderat decât veniturile, cu 69% în primele nouă luni ale lui 2023.

Pe fondul creșterii cu 73% a veniturilor, performanțele financiare înregistrate în T3 2022 au fost de 53,95 milioane de lei (10,85 milioane de euro) și au ajuns la 93,56 de milioane de lei (18,82 milioane de euro) în T3 2023. De asemenea, cheltuielile emitentului AST s-au majorat mai moderat decât veniturile, cu 69% în această perioadă a anului actual.

Cu toate acestea, performanțele financiare estimate, la început de an și aprobat de acționari, au depășit perspectivele bugetare. În privința profitului, Arctic Stream a realizat peste 96% din cel anticipat în Bugetul de Venituri și Cheltuieli (BVC), iar cifra de afaceri a trecut de 91%. În general, pe piața integratorilor de soluții IT, ultimul trimestru al anului aduce rezultate mai bune, fiind o perioadă de finalizare a multor proiecte, decât în celelalte trimestre ale unui an. Cu toate acestea, pentru 2023, conducerea Arctic Stream constată o ușoară ponderare în T4 la nivelul sectorului public, deoarece aceștia au fost afectați de reducerea cheltuielilor bugetare pentru anul în curs.

Pe piața operațiunilor de capital, compania se apropie de finalizarea unui program de răscumpărare a acțiunilor proprii pe 19 noiembrie. Până la finalul săptămânii trecute, emitentul AST reușise răscumpărea a 80.574 de acțiuni, în valoare de 1,94 milioane de lei. Conform programului de tip „stock buyback”, aprobat de acționarii companiei în aprilie 2022, compania vizează răscumpărarea a până la 100.000 de acțiuni, reprezentând 2,38% din capitalul social. O parte dintre acțiunile răscumpărate vor fi folosite pentru recompensarea și motivarea angajaților actuali, precum și pentru atragerea unor noi specialiști de înaltă calificare în echipă, în timp ce restul vor fi anulate.

„Ne apropiem de încheierea a încă unui an excelent din istoria Arctic Stream în care, după primele nouă luni, suntem aproape de atingerea bugetului estimat la indicatori-cheie precum: venituri, profit net și profit operațional. Pe baza contractelor aflate în derulare și care se vor finaliza în ultimul trimestru din 2023, ne așteptăm să realizăm mai mult decât ne-am propus la începutul acestui an. Le mulțumesc colegilor pentru aceste performanțe și sunt convins că acestea se vor menține și în anii următori. În ceea ce ține de noi, am reușit consolidarea unei echipe puternice pe piața integratorilor de soluții IT, care are toate atuurile, pentru a obține rezultate de top în continuare. Mai mult, și în ceea ce nu depinde direct de noi, anume climatul economic, cred că perspectivele se vor menține favorabile în industria noastră, iar cererea pentru proiecte de infrastructură IT va rămâne ridicată, deopotrivă din partea sectorului public, cât și a firmelor private din diferite domenii. În plus, ne menținem direcțiile strategice de dezvoltare atât în zona de cybersecurity, cât și în cea de cloud, pe care le vedem ca având un potențial promițător pentru viitor.”,

a precizat Dragoș Octavian Diaconu, fondator și director general al Arctic Stream.
  • Foto: Arctic Stream

Articole similare

Ad