Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Suedia își intensifică controalele la frontiere până la 11 mai 2024

Guvernul Suediei a reintrodus controalele la frontierele interne în perioada 12 noiembrie 2023 – 11 mai 2024, în contextul unei amenințări simultane la adresa securității interne.

Această decizie se bazează pe evaluarea guvernului privind o amenințare gravă la adresa ordinii publice și a securității interne. Măsura face parte dintr-un pachet extins de acțiuni menite să consolideze securitatea țării, iar reintroducerea controlului la frontiere este considerată esențială pentru identificarea potențialelor amenințări. Totodată, decizia a fost luată în conformitate cu legislația UE.

Potrivit comunicatului de presă, având în vedere situația actuală, reintroducerea controalelor la frontierele interne este singura măsură disponibilă care permite identificarea persoanelor ce intră în Suedia și care reprezintă o amenințare la adresa securității sau o amenințare gravă la adresa ordinii publice și a securității interne.

Mai multe alte țări din spațiul Schengen, precum Germania, Austria, Norvegia și Danemarca, au adoptat măsuri similare.

Autoritatea Poliției Suedeze are responsabilitatea de a decide modul și locul efectuării controalelor la frontieră, adaptate pentru protejarea ordinii publice și securității interne. Decizia este în vigoare timp de șase luni, începând cu 12 noiembrie 2023.

Articole similare

Ad