Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Subvențiile uriașe pentru bunurile fabricate în SUA neliniștesc Europa și Asia

Administrația Biden a adoptat recent o Lege pentru reducerea inflației, care presupune alocarea a 739 de miliarde de dolari pentru a sprijini tranziția verde a SUA și a încuraja „Industria 4.0”, ce include producția de vehicule electrice și de e-combustibili și generarea de energie durabilă. Potrivit acestui pachet, se va acorda o subvenție de 7.500 de dolari pentru fiecare vehicul electric fabricat în SUA, așa cum amintește și Transport Intelligence (Ti) într-o analiză a principalelor tendințe cheie din logistica globală din 2023 și a impactului lor asupra pieței.

Aceste subvenții au creat neliniște atât în Europa, cât și în Asia, deoarece, pentru a se califica pentru respectivele fonduri, producătorii vor trebui să-și mute fabricile în SUA, altfel nu vor putea concura cu firmele de acolo. Deci unele lanțuri de aprovizionare europene vor fi relocate în America de Nord și vor exista mai puține fluxuri globale de mărfuri, componente și produse finite. Iar lanțurile de aprovizionare naționale și locale se vor dezvolta în locul celor internaționale sau globalizate.

Pe de altă parte, Mexic începe deja să beneficieze de investițiile mai mari aduse de noua legislație din SUA datorită near-shoring.

Articole similare

Ad