Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Volvo va furniza un autocamion electric de 68 de tone pentru a opera un serviciu între Vantaa și Lempäälä în Finlanda

Volvo Trucks a furnizat companiei DB Schenker un autocamion electric HCT de mare tonaj, care va funcționa pe o rută de 150 km între Vantaa și Lempäälä în Finlanda. Greutatea totală a combinației este de 68 de tone.

„DB Schenker dorește să fie un deschizător de drumuri în ceea ce privește soluțiile logistice ecologice. Ne-am angajat să le oferim clienților noștri opțiuni de transport durabile și inovatoare. De asemenea, căutăm să împingem întreaga industrie spre un viitor mai sustenabil. Combinația noastră HCT complet electrică este o investiție în viitor și un pas important în tranziția către vehicule cu emisii zero”, a declarat Harald Knaapinen, șeful Land Cluster Finlanda la DB Schenker.

Din ce în ce mai mulți transportatori încep să investească în soluții de transport electric de mare tonaj. Unul dintre acești transportatori este DB Schenker, care colaborează cu Volvo de mulți ani. Acum, companiile vor lucra într-o cooperare și mai strânsă, deoarece DB Schenker începe să utilizeze un camion Volvo FH de mare tonaj, complet electric. Compania va testa o combinație HCT formată dintr-un autotractor complet electric Volvo FH Electric și două semiremorci pentru a transporta mărfuri ambalate între Vantaa și Lempäälä.

În plus față de această rută principală, care este operată seara și noaptea, combinația va fi utilizată dimineața și ziua pentru logistica de colectare și distribuție între Lempäälä și Hämeenlinna.

Combinația are o lungime de 33 m și va funcționa în trei schimburi, cu pauze între schimburi pentru reîncărcarea bateriilor cu ajutorul unor încărcătoare de mare putere construite la terminalele DB Schenker.

„Vrem să arătăm că soluțiile complet electrice funcționează bine și în aplicații cu greutăți totale mari și o rată de utilizare ridicată. Împreună cu DB Schenker și ceilalți parteneri ai noștri, acumulăm experiență practică a autocamionului electric în operarea HCT“, a declarat Veli Pusa, director de camioane comerciale la Volvo Finlanda. „Industria noastră este supusă unei presiuni substanțiale pentru a trece la soluții de transport cu emisii zero. Credem că electrificarea este un factor crucial în realizarea unui transport rutier fără emisii. Suntem mândri să oferim o gamă de camioane complet electrice cu opțiuni excelente pentru multe aplicații de transport. Trecerea la vehicule electrice pentru logistica de linie în sudul Finlandei, unde camioanele parcurg 120.000 km anual, va îmbunătăți profitabilitatea clienților noștri.” De când Volvo Trucks a început să producă camioane complet electrice în 2019, compania a vândut aproximativ 6.000 de camioane electrice în 42 de țări, inclusiv scrisori de intenție. Obiectivul companiei este ca jumătate din vânzările totale de camioane să fie electrice până în 2030.

Articole similare

Ad