Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Debutul primelor anvelope cu marca Prometeon din gama Serie 02 este stabilit pentru Raliul Dakar din ianuarie

Prometeon Tyre Group lansează primele anvelope marca Prometeon din gama Serie 02. Noul produs se numește S02 Pista și este prima anvelopă cu marca Prometeon din istoria grupului.

Va fi un debut plin de adrenalină: Prometeon S02 Pista va echipa patru camioane ale echipelor Italtrans și Tibau care vor participa la Raliul Dakar, care va avea loc în Arabia Saudită între 5 și 19 ianuarie. Evenimentul va fi prima participare oficială a Grupului la o competiție.

Roberto Righi, CEO al Prometeon Tyre Group: „Lansarea unui produs în ceea ce este considerată cea mai dură cursă din lume pentru camioane este o provocare pe care ne simțim în stare să o acceptăm. Anvelopele care vor participa la Raliul Dakar vor fi primele care poartă marca Prometeon, ceea ce ne umple de mândrie și marchează un pas important în istoria noastră. Am ales două echipe de referință care se mândresc cu o experiență vastă, cu care am stabilit o colaborare fructuoasă”.

Prometeon S02 Pista face parte din noua gamă Serie 02, cu care împarte același pachet tehnologic. Anvelopa este concepută pentru a oferi o integritate structurală deosebită pentru cele mai extreme aplicații off-road.

În comparație cu produsul pe care îl înlocuiește (PS22), indicele de viteză a fost mărit de la 90 km/h la 110 km/h, păstrând aceeași capacitate de încărcare. Produsul dispune de un desen al benzii de rulare reproiectat în întregime, care îi mărește durata și rezistența structurală la viteza de croazieră (90-100 km/h), deoarece anvelopa trebuie să reziste la solicitări mai mari la viteze mai mari. Cu toate acestea, această rezistență îmbunătățită nu afectează capacitatea de aderență a anvelopei sau de expulzare a noroiului atunci când este utilizată în cele mai extreme condiții. Designul benzii de rulare în formă de S garantează un contact progresiv cu terenul, îmbunătățind confortul și reducând zgomotul atunci când se circulă pe asfalt.

Noua anvelopă Prometeon S02 Pista poate funcționa, de asemenea, la presiuni scăzute și poate fi echipată cu sistemele „run flat” și „bead lock”, pe toate tipurile de teren, inclusiv pe asfalt, nisip, pietriș, iarbă și teren mlăștinos sau accidentat. Disponibilă în dimensiunea 14.00 R20, aceasta se mândrește cu o capacitate de încărcare de 10 tone atunci când este utilizată singură și de 18 tone în configurația cu două anvelope. Indicele de sarcină este de 164/160K, iar indicele de viteză K.

Echipa italiană Italtrans Racing Team va participa la Raliul Dakar 2024 cu două echipe și două camioane Iveco Powerstar clasa T5.1 Prototype Cross-Country Trucks: camionul Italtrans condus de Claudio Bellina, care participă la cel de-al 16-lea Raliu Dakar (printre cele mai bune rezultate ale sale se numără locul trei în 2005, ca copilot al lui Giacomo Vismara, urmat de locul zece ca pilot în 2010), și camionul Petra condus de Gianandrea Pellegrini, aflat la primul său Raliu Dakar.

Echipa spaniolă Tibau are o experiență îndelungată în raidurile de raliu cu camioane. Aceasta este specializată în furnizarea de asistență în timpul raidurilor de raliu. Două dintre camioanele sale vor fi echipate cu anvelope Prometeon S02 Pista, ambele MAN TGA: unul este înregistrat în clasa T5.2 Race Service Assistance Trucks, în timp ce celălalt este în clasa T6 Support Trucks; acesta din urmă va avea o remorcă și va fi folosit pentru a sprijini camioanele de curse. Echipa, formată din 23 de persoane, se concentrează pe asistarea a trei echipe oficiale: Prodrive, X Rally Team și YunXiang China Team. În special, camionul MAN TGA T5.2 condus de Didier Monseu și echipat cu anvelope Prometeon va asista prototipurile oficiale BRX Hunter conduse de Sébastien Loeb, de nouă ori campion mondial de raliuri, și de Nasser Al-Attiyah, de două ori campion mondial de Rally Raid și de cinci ori câștigător al Raliului Dakar.

Articole similare

Ad