Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Distribuitorul de produse alimentare DRIM Daniel Distributie FMCG se alătură Grupului Żabka

Grupul polonez de retail Żabka a intrat pe piața românească prin preluarea pachetului majoritar de acțiuni a distribuitorului de produse alimentare DRIM Daniel Distributie FMCG. Tranzacția, care coincide cu aniversarea de 25 de ani a grupului, va fi finalizată după îndeplinirea tuturor cerințelor de reglementare.

Cu peste 10.000 de magazine, livrări la domiciliu, soluții digitale si peste trei milioane de clienți serviți zilnic, Żabka este unul dintre liderii retailului de proximitate modern din Europa. Intrarea Grupului pe piața din țara noastră reprezintă rezultatul dezvoltării unui ecosistem de retail de proximitate, cu potențial de extindere în piețele europene, conform strategiei de dezvoltare adoptată de Grup în 2021.

„Construim un parteneriat cu o firmă care se bucură de o încredere uriașă, atât din partea partenerilor de afaceri, cât și din partea clienților de pe piața românească, și care se dezvoltă respectând standardele cu care suntem obișnuiți în Żabka. Valorile comune, respectul și încrederea reciprocă reprezintă o bază solidă pentru parteneriatul nostru strategic și pentru proiectele ambițioase pe care le avem planificate. Am dedicat ultimul sfert de secol unei creșteri dinamice în Polonia, iar astăzi ne lansăm într-o nouă etapă, care implică lansarea operațiunilor pe o nouă piață europeană“, a spus Tomasz Suchański, CEO-ul Grupului Żabka.

Dezvoltarea din ultimii ani, perspectivele de creștere ale pieței românești și profilul consumatorului român, similar cu cel polonez, au contribuit în luarea deciziei de extindere a Grupului in Romania. Acest pas hotărâtor a fost precedat de o analiză atentă a pieței românești, inclusiv a preferințelor consumatorilor locali. Prin prezența operațională în această piață, Grupul Żabka va dobândi experiență și cunoștințe ce vor permite luarea unor decizii informate cu privire la investițiile ulterioare în România, și alegerea unor domenii adiționale de dezvoltare din portofoliul mai larg al Grupului.

„Eu și familia mea suntem foarte entuziasmați de parteneriatul cu Grupul Żabką și credem că este pasul care va împinge organizația noastră la un nivel superior. Ceea ce a cântărit foarte mult în decizia noastră de a intra în parteneriat cu Żabka sunt posibilitățile imense disponibile pentru clienții, angajații și furnizorii noștri” – a afirmat Radu Trandafir, Manager Strategie DRIM Daniel Distributie FMCG. DRIM Daniel Distributie FMCG este o afacere de familie cu o vastă experiență în domeniu, bucurându-se de un respect semnificativ în România, fiind administrată în prezent de a doua generație de antreprenori. În decursul celor aproape 30 de ani de activitate, DRIM a construit o infrastructură logistică extinsă și și-a consolidat poziția de partener solid pentru furnizorii săi și proprietarii magazinelor tradiționale. Datorită acestui fapt, DRIM a devenit una dintre cele mai mari rețele de distribuție a produselor de tipul FMCG de pe piața locală, angajând peste 800 de persoane și aprovizionând circa 12 000 de magazine comerciale tradiționale.

Articole similare

Ad