Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Restricțiile de circulație de iarnă din Ungaria nu se aplică pentru Euro 3, 4, 5 și 6

De la asociația profesională a transportatorilor maghiari MKFE aflăm care sunt zilele de la final de 2023 și început de 2024 în care circulația camioanelor de peste 7,5 t prin țara vecină este interzisă și în ce condiții. Astfel, de sâmbătă, 23 decembrie, de la 22:00, și până marți, 26 decembrie la 22:00 pot circula doar camioanele Euro 3, 4, 5 și 6 care fac transport internațional. Și la fel și de sâmbătă 30 decembrie de la 22:00 până luni, 1 ianuarie la 22:00.

Excepție fac camioanele care transportă animale vii, lapte proaspăt, produse lactate, carne și produse din carne proaspete și congelate, produse de panificație proaspete, produse alimentare perisabile, ouă, fructe și legume proaspete, crude, necongelate, neuscate, neprelucrate, cereale etc.

MKFE avertizează însă firmele care transportă alimente perisabile că trebuie să se asigure că acestea sunt trecute pe documentul de transport ca fiind perisabile și că, în anumite cazuri de scutiri, șoferul trebuie să păstreze la bord o declarație cu conținutul anexei 4 la decretul guvernamental maghiar privind restricțiile de circulație. În plus, cele patru laturi exterioare ale compartimentului de marfă trebuie marcate cu autocolantul d (alimente perisabile).

Camioanele cel puțin Euro 3 care transportă articole considerate umanitare la inițiativa unei organizații umanitare sunt și ele scutite de restricțiile de trafic din Ungaria, dar numai în iulie și august, dacă nu afectează rutele enumerate în anexa la regulamentul guvernamental maghiar, și aici, la fel, șoferul trebuie să păstreze întotdeauna la bord documentul completat de beneficiar sau de transportator. Reamintim că începând cu 4 noiembrie în Ungaria există scutiri de restricții pe timp de iarnă pentru transportatorii care fac curse internaționale folosind camioane mai puțin poluante. Deci până la 1 martie interdicția de a circula în weekend și de sărbătorile legale nu se va aplica vehiculelor Euro 3, 4, 5 și 6, maghiare sau străine, goale sau încărcate, care traversează frontiera maghiară și folosesc rețeaua rutieră internă. Cu toate acestea, interdicțiile se aplică utilizatorilor mai poluanți pe tot parcursul iernii, de sâmbăta de la ora 22:00 până duminică la ora 22:00.

Articole similare

Ad