Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Fermierii polonezi și spanioli au ieșit și ei la proteste

Asociația transportatorilor maghiari MKFE informează că de azi, vineri, 9 februarie, fermierii polonezi vor începe și ei o acțiune de protest pe șosele, intenționând să blocheze sau să încetinească traficul în 200 de locații din întreaga țară (pe care le aveți aici pe hartă: Ogólnopolski protest rolników – Google My Maps), inclusiv la granița cu Ucraina din punctele Dorohusk, Hrubieszow, Hreben și Medyka.

Protestele sunt programate să continue timp de 30 de zile.

Din aceeași sursă aflăm că și fermierii spanioli au ieșit cu tractoarele pe stradă pe 8 februarie și până în după-amiaza zilei au blocat 20-30 de locuri. Pe unele drumuri, tractoarele s-au oprit pe patru benzi, iar în alte puncte au fost incendiate grămezi de anvelope.

Congestii uriașe au apărut, astfel, pe principalele rute de transport din provinciile Catalonia, Valencia, Castilia-La Mancha, Andaluzia, Aragon, Murcia și Extremadura, iar porturile maritime majore au fost și ele perturbate. Deci și în Spania cursele se desfășoară cu întârzieri și cu perioade forțate de odihnă.

Fermierii au luat măsuri independente unii de alții în mai multe puncte și au lansat demonstrații neanunțate la nivel local, iar jandarmeria spaniolă a reținut șase persoane și a amendat sute de protestatari.

Din cauza imposibilității desfășurării transportului rutier, asociațiile spaniole de transport au apelat la Ministerul Transporturilor pentru ajutor și le-au cerut fermierilor să nu întreprindă acțiuni care să dăuneze transportului rutier, deoarece în felul acesta cei mai afectați vor fi operatorii și șoferii lor.

Situația traficului din Spania pe hartă o aveți aici: Traffic Information (dgt.es).

Articole similare

Ad