Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Perturbări de trafic în săptămâna de proteste din Germania, la care participă și transportatori

Asociațiile transportatorilor polonezi (TLP) și maghiari (MKFE) avertizează că în perioada 8-15 ianuarie 2024 transportatorii care operează în Germania se vor confrunta cu perturbări ale traficului din cauza protestelor fermierilor și transportatorilor germani împotriva măsurilor fiscale luate de guvernul federal.

Asociația Fermierilor Germani (DBV) și Asociația Federală pentru Transport Rutier, Logistică și Gestionarea Deșeurilor (BGL) au emis un comunicat comun în care solicită ca politicienii să nu pună în pericol competitivitatea și mijloacele de trai ale fermierilor și ale companiilor medii de transport, amenințate de creșterile planificate ale impozitelor și de reducerea sprijinului public pentru sectoarele agricol și de transport.

În același comunicat este prezentat și programul detaliat al acțiunilor de protest, împreună cu locațiile acestora.

Astfel, luni, 8 ianuarie, au loc manifestații în districtele Steinburg, Pinneberg, Segeberg, Dithmarschen și Hamburg, în zonele Hamburg, Bremen-Oldenburg, Göttingen, marșuri din diverse regiuni spre Bremen, o demonstrație la Potsdam în fața Cancelariei, un marș spre Magdeburg (Domplatz) și Halle/Saale (Riebeckplatz) cu miting la ora 11:00, o demonstrație la Erfurt, cu tractoare aduse începând de la ora 6.00, un miting în fața Cancelariei Hessian din Wiesbaden de la 12:00, un miting de închidere la 14:00 și mitinguri de la 11:00 în Ravensburg și la München.

Miercuri, 10 ianuarie, se vor organiza marșuri în districtele Friesland de Nord și Schleswig-Flensburg, Principatul Lauenburg, în Stormarn și Ostholstein-Lübeck, în Düsseldorf, în Piața Teatrului din Dresda de la 12:00, un miting la Kassel la Consiliul Regional și unul în Augsburg de la 10:00.

Pe 11 ianuarie vor avea loc un marș prin Cottbus, la care vor participa tractoare, și un marș la Frankfurt cu miting pe Opernplatz.

Pe 12 ianuarie vor fi organizate marșuri cu plecare din districtele Plön și Rendsburg-Eckernförde către Kiel, o vizită la membrii Bundestagului din zona Schleswig-Holstein și un miting de la 11:00 la Nürnberg.

Iar luni, 15 ianuarie, va avea loc un miting masiv în Berlin de la 11:00, deci drumurile care merg spre capitală vor fi probabil aglomerate și camioanele aflate în zonă ar trebui să se aștepte la timpi de tranzit mai mari. TLP și MKFE avertizează că, deși protestele vor avea loc în cea mai mare parte în centrele orașelor, inconveniente în trafic pot apărea și în alte părți ale Germaniei.

Sursă foto: MKFE

Articole similare

Ad