Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

MKFE susține reintroducerea contingentelor de autorizații pentru Ucraina

Asociația transportatorilor maghiari MKFE a organizat la finalul anului trecut o întâlnire online cu liderii ASMAP UA, din Ucraina, în cadrul căreia au vorbit despre problemele actuale din relația dintre cele două țări, despre acordul UE-Ucraina și despre situația de la frontierele ucrainene și posibilele soluții pentru aceasta. În timpul întâlnirii de aproape o oră și jumătate, MKFE a subliniat că motivul principal pentru care transportatorii maghiari au pierdut volume importante este transportul fără licență și transportul neautorizat, care se întâmplă din ce în ce mai frecvent.

Partea ucraineană a repetat că nu sprijină reintroducerea cotelor de autorizații, ceea ce, în interpretarea MKFE, implică faptul că nu se așteaptă ca Ucraina să inițieze acest lucru la reuniunea Comitetului mixt UE-Ucraina. ASMAP a adăugat că, potrivit informațiilor sale, multe state membre UE nu susțin reintroducerea contingentelor de autorizații, dar în același timp caută soluții care să le permită transportatorilor maghiari să acceseze din nou comenzi de transport din Ucraina. În plus, reprezentații organizației ucrainene au făcut și o propunere concretă:

cele două țări ar trebui să convină că numai vehiculele care sunt cel puțin Euro 5 ar trebui utilizate pentru transport între ele și că firmelor ucrainene ar trebui să li se interzică să efectueze cabotaj și transport în interiorul UE. MKFE a declarat că poate sprijini doar soluții care permit controlul participanților la piața de transport, deci că în opinia sa este nevoie de reintroducerea contingentelor de autorizații.

Articole similare

Ad