Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Toleranța pentru tahografele inteligente de primă generație a fost extinsă până în 2025 în Italia

Cu câteva zile înainte de termenul limită vine amânarea toleranței privind instalarea primei generații de tahografeinteligente pe vehiculele comerciale nou înmatriculate. Cazul a început cu obligația comunitară de a instala a doua generație pe toate vehiculele cu o masă mai mare de 3,5 tone începând cu 21 august 2023.

La acea dată, însă, au existat probleme de aprovizionare cu aceste dispozitive și, prin urmare, unele țări europene au activat o „perioadă de grație” în care autoritatea de control tolera instalarea tahografelorinteligente de primă generație, cu condiția ca acestea să fie înlocuite până la o anumită dată.

În Italia, termenul de înlocuire a fost stabilit pe 31 decembrie 2023. Printr-o circulară din 27 decembrie, Ministerul de Interne amână acest termen până la 18 august 2025. Practic, vehiculele care au instalat tahografeleinteligente de primă generație după 21 august 2023 pot continua să le utilizeze până pe 18 august 2025. Această amânare se aplică doar Italiei, deoarece alte țări din UE pot cere utilizarea celei de-a doua generații. Apoi, cei care vor călători de la 1 ianuarie 2024 în afara granițelor naționale cu un vehicul comercial înmatriculat începând cu 21 august 2023 și echipat cu tahografe inteligente de primă generație vor fi supuși unor sancțiuni.

Articole similare

Ad