Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Ministerul Transporturilor a inițiat procedura de consultare publică pentru modificarea OG 15/2002 privind taxarea utilizării rețelei de drumuri

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii a inițiat astăzi, 5 ianuarie 2024, procedura de consultare publică prevăzută de Legea nr. 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică pentru modificarea mai multor acte normative, printre care și  OG nr. 15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare şi a tarifului de trecere pe reţeaua de drumuri naţionale din România.

La acest moment se reglementează faptul că tariful de utilizare este structurat pentru toate categoriile de vehicule în funcție de durata de parcurs și de staționare pe teritoriul național, rovinieta fiind comercializată pentru o zi, 7 zile (doar pentru vehiculele prevăzute în art. 1, alin. 7, lit. C-H), 10 zile, 30 de zile, 60 de zile și 12 luni.

Proiectul mai prevede faptul că rovinietele în funcție de durata de timp petrecută în țara noastră nu vor mai putea fi eliberate de la 1 ianuarie 2026, ceea ce confirmă faptul că planul de a trece la sistemul taxării în funcție de distanța parcursă rămâne în picioare. Să vedem însă care vor fi tarifele per km aplicate.

Toți cei interesați sunt invitați să transmită propunerile, sugestiile, opiniile cu valoare de recomandare privind proiectele de acte normative în condițiile prevăzute în anunțurile ce pot fi accesate la https://www.mt.ro/web14/transparenta-decizionala/consultare-publica/acte-normative-in-avizare

Se mai supun consultării publice proiectele de modificare ale OG privind inspecţia tehnică și supravegherea prin acţiuni de inspecţie tehnică în domeniul feroviar, al transportului cu metroul, metroul uşor, monorai şi al transportului urban, suburban şi regional pe şine, pe linii ferate industriale și pe căile ferate cu caracter de patrimoniu, de muzeu sau turistic, precum și ale OMT pentru aprobarea tarifelor de pilotaj aplicate de către Regia Autonomă “Administrația Fluvială a Dunării de Jos” Galați pentru pilotajul navelor maritime şi fluviomaritime.

Articole similare

Ad