Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

În decembrie indicele de performanță al taxei de drum pentru camioane a scăzut din nou în Germania

Kilometrajul camioanelor cu cel puțin patru axe supuse la plata taxei pe autostrăzile federale a scăzut cu 3,5% în decembrie 2023 față de noiembrie 2023, ajustat în funcție de efectele calendaristice și sezoniere.

Indicele de performanță a camioanelor cu taxă de drumuri, ajustat în funcție de calendar, a fost, de asemenea, cu 3,5% sub nivelul din aceeași lună a anului precedent, decembrie 2022, după cum raportează în continuare Oficiul Federal pentru Logistică și Mobilitate (BALM) și Oficiul Federal de Statistică (Destatis).

Legătura dintre traficul de camioane și dezvoltarea economică

Kilometrajul camioanelor pe autostrăzi oferă indicații timpurii asupra tendințelor economice actuale din industrie. Activitatea economică generează și necesită servicii de transport. Prin urmare, există o corelație clară între indicele de performanță al taxei de drum pentru camioane și indicii activității economice, în special indicele de producție din sectorul manufacturier. Astfel, indicele de performanță a taxei de drum pentru vehiculele grele de marfă oferă o aproximare aproximativă a evoluției producției industriale. Deoarece este disponibil cu aproximativ o lună mai devreme decât indicele de producție, acesta este potrivit ca indicator timpuriu al tendințelor economice. Cu toate acestea, nu este posibilă o defalcare pe sectoare economice.

Articole similare

Ad