Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Greva sindicatelor feroviare germane afectează mai ales DB Cargo

După o săptămână de grevă a transportatorilor și fermierilor din Germania, Transport Intelligence (Ti) crede că încă nu e clar ce impact a avut aceasta asupra pieței de logistică. Mai ales că amenințarea continuării acțiunilor de protest rămâne și ar putea fi afectate atât operațiunile pe plan intern, cât și cele din porturile și economiile țărilor vecine.

Sindicatul mecanicilor de locomotivă din Germania, cunoscut sub numele de Gewerkschaft Deutscher Lokomotivführer sau GDL, a organizat o grevă care aproape a oprit serviciile de călători. Cu toate acestea, Deutsche Bahn a afirmat că transportul de marfă nu a fost grav afectat și că toate trenurile necesare pentru aprovizionarea economiei țării au putut circula, deci nu au apărut întreruperi în lanțurile de aprovizionare. Iar analiștii Ti cred că, dacă acest lucru este adevărat, este remarcabil, deoarece restul rețelei feroviare a fost grav afectată.

Însă amenințarea din partea sindicatelor feroviare germane pare să persiste. Până în prezent, Deutsche Bahn a respins cererile lor de reducere a orelor de lucru și de creștere a salariilor, ceea ce a determinat sindicatul GDL să afirme că, dacă nu se dorește începerea unor negocieri, sunt așteptate alte greve, care ar putea merge dincolo de greva încheiată pe 15 ianuarie.

Această acțiune reprezintă o amenințare semnificativă pentru economia germană și lovește în special DB Cargo, care, spre deosebire de mulți concurenți, este o rețea de cale ferată și nu oferă doar simple servicii de transfer. DB Cargo se ocupă în special cu transportul pentru ciclul de producție al companiilor industriale, fabricilor, furnalelor din oțel sau centralelor electrice, în operațiuni intermodale utilizate pe scară largă în Germania și în care timpul este un factor esențial.

În plus, drumurile germane din marile orașe sunt blocate de protestele fermierilor și au existat și incidente de blocare a autostrăzilor. O mare parte din proteste este concentrată în jurul Berlinului, dar sunt afectate și unele zone din vestul Germaniei.

Sursă foto: Deutsche Bahn (https://www.deutschebahn.com/en/presse/press_releases/Adjusting-DB-E-C-O-Group-s-management-structure-for-future-growth-12576984#)

Articole similare

Ad