Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

MAN și ABB E-mobility anunță cooperarea în domeniul stațiilor de încărcare electrice

MAN Truck & Bus și ABB E-mobility au semnat un acord de cooperare exclusivă în domeniul dezvoltării stațiilor de încărcare electrice de mare capacitate (de ordinul megawaților – MCS).

„Cooperarea în domeniul cercetării și dezvoltării este destul de rară în industria noastră. Împreună cu ABB E-mobility punem bazele unui parteneriat transparent, bazat pe încredere. Începem cu elaborarea standardelor de calitate și cu dezvoltarea de produse, cu focus cerințele speciale ale industriei vehiculelor comerciale”, a declarat Thomas Nickels, Senior Vice President Engineering la MAN.

Noile provocări ale industriei includ standardul de comunicare ISO15118-20, precum și noi modalități de transmitere a semnalelor. La baza încărcării în megawați stă comunicația Ethernet, care este folosită pentru prima dată în electromobilitate. Testele timpurii de software și interoperabilitate cu vehicule și stații de încărcare ar trebui să ajute la stabilirea cât mai rapidă a produselor fiabile într-un mediu de piață în curs de dezvoltare. Acesta este motivul pentru care cooperarea, care este programată pentru început să dureze trei ani, se concentrează încă de la început pe experiența clienților, pe lângă dezvoltarea internă și dezvoltarea ulterioară a stațiilor de încărcare, vehiculelor și software-ului. „Performanță ridicată de încărcare, tehnologie fiabilă și încrederea clienților – acestea sunt premisele pentru succesul electromobilității în transportul de mărfuri grele și pe distanțe lungi de călători. Lucrând împreună cu MAN încă din faza inițială a produsului, putem răspunde și mai bine nevoilor de clienții noștri. Până în 2025 dorim să aducem pe piață un produs care să îndeplinească cerințele din sectorul logisticii. Piața are nevoie de un ecosistem care să se interconecteze și să funcționeze în mod fiabil. De aceea dorim să dezvoltăm împreună un concept pentru interacțiunea MCS și CCS care să abordeze probleme precum spațiul, alimentarea cu energie și extinderea rețelei“, a precizat Floris van de Klashorst, Senior Vice President Products & Hardware Platforms la ABB E-mobility.

Articole similare

Ad