Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Eleving Group obține o investiție de 10 milioane de euro pentru extinderea afacerii în România

  • Foto: Eleving Group

Eleving Group, afacerea fintech globală care operează în domeniul finanţării consumatorilor şi achiziţionării vehiculelor, a reușit să primească 10 milioane de euro de la ACP Credit pentru investiții în extinderea afacerilor sale pe piața din România.

Finanțarea va fi pusă la dispoziția Mogo România, filialei Eleving Group, de către principalul furnizor de soluții de finanțare din Europa Centrală pentru afacerile de pe piața mijlocie, ACP Credit.

Potrivit directorului general al Eleving Group, Modestas Sudnius, acesta este primul partener de finanțare extern al companiei îmbarcat în România, în afara pieței Mintos. În prezent, grupul include mărcile de mobilitate Mogo, Primero, Renti și OX Drive, iar segmentul de finanțare a vehiculelor reprezintă 70% din operațiunile sale. În schimb, segmentul de finanțare de consum, cu afaceri Kredo, Sebo, Tigo și ExpressCredit, reprezintă aproximativ 30% din portofoliul său.

Conform acordului, fondurile securizate vor fi folosite pentru refinanțarea datoriilor Mintos și pentru creșterea portofoliului Mogo România.

“Eleving Group este prezent în România din 2016, devenind una dintre cele mai mari și mai de succes piețe ale Grupului, nu doar după rezultatele financiare istorice bune, ci și după numărul mare de clienți care revin în fiecare an. Investiția atrasă ne va ajuta să deschidem noi oportunităţi de finanțare, dovedind că Mogo România a trecut de criteriile de guvernanță, transparență, AML și legale, importante pentru orice partener internaţional de încredere care operează pe pieţele de capital. În plus, această finanțare ne va ajuta să facem un pas înainte în ambițiile noastre de creștere și să ne poziționăm mai bine pe piață, pe termen lung.”,

a declarat Modestas Sudnius.

“Observăm o creștere privind cererea împrumuturilor auto în zonele geografice în care operăm. În plus, experiența noastră de succes cu Eleving Group a dus la încrederea că această companie înțelege mediul de business și poate exploata eficient potențialul pieţei de finanţare a autoturismelor din România. Combinarea acestor doi factori ne face să ne simțim încrezători că această cooperare va fi plină de satisfacții și că vom asista la povestea de succes a unei noi companii care operează pe plan local în România.”,

a adăugat Ciprian Nicolae, Managing Partner al ACP Credit.

Articole similare

Ad