Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

ABB achiziționează o afacere de rutare meteorologică

  • Foto: ABB

ABB, liderul tehnologic în domeniul electrificării și automatizării, a încheiat un acord pentru achiziționarea activității de transport maritim a DTN Europe BV și DTN Philippines Inc. (denumit în continuare DTN Shipping), astfel își extinde oferta companiei în domeniul software-ului maritim.

Noua achiziție acoperă software-ul de rutare a navelor, inclusiv aplicațiile de analiză, raportare și modelare, stabilind compania pe o poziție de lider pe piață în oprimizarea rutelor navelor. Tranzacția este supusă condițiilor obișnuite de încheiere, precum și finalizării procedurilor de consultare aplicabile ale comitetelor de întreprindere, însă detaliile financiare nu au fost dezvăluite.

Achiziția vine într-un moment, în care analizele rutelor meteorologice în timp real joacă un rol din ce în ce mai important pentru optimizarea eficienței și siguranței călătoriilor maritime. Prin adăugarea afacerii DTN Shipping, ABB își completează oferta sa digitală și obține interfețe de programare a aplicațiilor de top de la DTN Shipping, extinzând la peste 5.000 de nave conectate la rețelele ABB. Colaborarea dintre ABB și DTN Shipping va asigura servicii continue pentru clienți și integrarea fără probleme a celor aproximativ 85 de angajați, majoritatea din Olanda și Filipine, în cadrul ABB.

Clienții actuali ai DTN Shipping vor beneficia de expertiza ABB în soluțiile marine electrice, automatizate și digitale, având mai multe oportunități de eficiență, economisire a combustibilului și reducere a emisiilor.

Soluțiile digitale ABB Ability™ pentru industria navală, deja bine stabilite în segmentele de nave de pasageri, de gheață, de containere și de energie, fiind consolidate prin această achiziție. ABB își intensifică angajamentul pentru investiții în soluții digitale care susțin decarbonizarea și sprijină o eficiență sporită a resurselor, în concordanță cu obiectivul său de a conduce către un viitor mai sustenabil prin leadership tehnologic.

“Așteptăm cu nerăbdare să-i primim pe noii noștri colegi în familia ABB. Cu soluțiile unice de rutare a vremii ale DTN Shipping, combinate cu portofoliul nostru digital existent, putem aduce beneficii semnificative pentru proprietarii și operatorii de nave din întreaga lume. Acest lucru face parte integrantă din angajamentul nostru de a implementa soluții digitale cu scopul de a conduce la decizii operaționale mai bune, ceea ce duce la o performanță din ce în ce mai durabilă a navelor. Prin această achiziție, putem oferi acum toate nivelurile de digitalizare, pentru toate tipurile și dimensiunile de flote, creând o ofertă unică în ceea ce privește performanța navelor și a călătoriilor.”,

a declarat Juha Koskela, președinte de divizie, ABB Marine & Ports.

“Inovarea este, prin natura sa, bazată pe colaborare. Acesta este un moment important în avansarea soluțiilor digitale pentru industria maritimă. Suntem mândri de ceea ce a realizat echipa Shipping la DTN și suntem încrezători că industria va vedea o mare valoare din ofertele extinse ale ABB, care sunt posibile atunci când sunt combinate cu portofoliul DTN Shipping. DTN așteaptă cu nerăbdare să continue să furnizeze elemente de prognoză de bază pentru ABB după finalizare.”,

a declarat Marc Chesover, președinte și director executiv al DTN.

Articole similare

Ad