Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Fermierii bulgari protestează și ei, blocând drumurile și frontierele

Fermierii bulgari au început și ei protestele, în aproximativ 80 de locații din întreaga țară (pe care le puteți vedea în harta alăturată), blocând cu vehiculele lor agricole drumurile și punctele de trecere a frontierelor și declarând că vor continua până când guvernul le va îndeplini cererile.

Ei i-au cerut ministrului bulgar al agriculturii să demisioneze pentru că nu și-a respectat promisiunile de a ușura povara administrativă asupra sectorului agricol și de a solicita compensații de stat pentru costurile ridicate și pentru scăderea veniturilor.

În plus, ca și colegii lor din alte țări europene, fermierii bulgari sunt nemulțumiți de reglementările UE, de dificultățile ce decurg din scumpirea îngrășămintelor și energiei din cauza războiului din Ucraina, de creșterea importurilor de produse agricole ucrainene și de subcotarea prețurilor. Guvernul a promis inițial că va răspunde doar la cererile de compensare făcute de producătorii de cereale care pot dovedi că au avut pierdere în 2023, dar asociația care îi reprezintă vrea compensare pentru toți producătorii.

Fermierii mai cer o politică guvernamentală pe termen lung, astfel încât să știe ce va fi, de exemplu, în următorii cinci ani.

Articole similare

Ad