Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Citroën Jumper: 30 de ani de evoluție în slujba profesioniștilor

De aproape 100 de ani, Citroën vine în sprijinul tuturor profesioniștilor cu o gamă de vehicule comerciale robuste, inovatoare și adaptate la cerințele specifice ale fiecărei companii. Acest lucru este vizibil în special în segmentul vanurilor, cu modele emblematice precum TUB, un adevărat pionier al vehiculelor utilitare moderne, renumitul Type H, apreciatul C25 și Jumper, care își sărbătorește astăzi cea de-a 30-a aniversare și care profită de ocazie pentru revigorare cu mai mult stil, conectivitate și același nivel de funcționalitate.

Jumper și ë-Jumper intră într-o nouă eră

Astăzi, Jumper capătă o dimensiune fără precedent pentru a rămâne pe deplin conectat la evoluția restricțiilor, necesităților și dorințelor companiilor. Citroën a lansat recent noul Jumper și un nou ë-Jumper. Pentru un confort sporit la volan, transmisia automată este disponibilă pentru prima dată pe Jumper, cu două dintre cele trei motorizări BlueHDi noi (140 și 180 CP, motorul de 120 CP fiind asociat cu o transmisie manuală cu 6 trepte).

Pentru profesioniștii preocupați de adoptarea unei mobilități sustenabile și de reducerea costurilor zilnice, noul ë-Jumper dispune de un sistem de propulsie 100% electric complet nou. Acesta oferă putere (200 kW/270 CP) și autonomie (420 km*) care stabilesc un punct de referință în segment. Noul ë-Jumper poate fi încărcat de la 0 la 80% în numai 55 de minute la un încărcător rapid de 150 kW.

Pionier în materie de emisii zero în segmentul său, Jumper va fi disponibil ulterior și cu un sistem de propulsie nou, cu pile de combustie pe bază de hidrogen, care ar trebui să ofere o autonomie de aproape 500 km.

Noul Jumper marchează un pas important în ceea ce privește conectivitatea Versiunile medii ale gamei dispun de un ecran de 5″ care afișează mediile utilizate (radio, telefon conectat prin Bluetooth etc.). Modelele high-end sunt echipate cu un ecran tactil mare de 10″ cu navigație integrată și interfețe wireless Apple CarPlay și Android Auto.

Confort și siguranță optimizate la volan. Pentru a oferi utilizatorilor condiții optime de lucru, noul Jumper primește dotări inedite: frână de parcare electrică, mai confortabil de utilizat decât un dispozitiv manual, oglindă retrovizoare digitală care oferă confort și siguranță, sistem de acces și pornire „hands-free“ etc. Își fac apariția și noi sisteme de asistare la rulare, cum ar fi alerta pentru oboseala șoferului sau frânarea automată de urgență cu detectarea pietonilor și a bicicliștilor. Cu aceste noi atuuri și cu un design mai incisiv ca niciodată, cu noua identitate a mărcii Citroën, Jumper are toate avantajele pentru inaugurarea celui de-al patrulea deceniu de succes în segmentul furgonetelor.

Sursa foto: Copyright William Crozes @ Continental Productions

Articole similare

Ad