Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Schimburile comerciale între Germania și Republica Moldova au crescut cu 5,3% în 2023 față de anul precedent

  • Foto: AHK România

Reprezentanța oficială a economiei germane, AHK România a anunțat datele centralizate pe anul 2023, preluate de la Biroul Federal de Statistică al Germaniei, Destatis, care arată că schimburile comerciale (importurile + exporturile) dintre Germania și Republica Moldova au înregistrat o creștere cu 5,3%, comparativ cu anul precedent. Astfel, volumul comerțului între cele două state a depășit 871,2 milioane de euro.

În timp ce exporturile Germaniei către Republica Moldova au însumat 547,7 milioane de euro, ceea ce reprezintă o creștere de 2%, importurile au urcat la 323,5 milioane de euro, marcând o mărire cu +11,4% față de anul 2022.

Cu toate acestea, în clasamentul partenerilor comerciali ai Germaniei, Republica Moldova se situează pe locul 95.

„Agenda de reforme a actualului guvern al Republicii Moldova este remarcabilă. Suntem convinși că aceasta contribuie la întărirea relațiilor bilaterale și că tot mai multe companii germane sunt interesate de Republica Moldova ca amplasament pentru afaceri. Există potențial de colaborare, în special, în industria prelucrătoare și cea alimentară, în domeniul energiei și al comerțului.”,

a declarat Sebastian Metz, Director general și membru în Consiliul Director al AHK România.

Articole similare

Ad