Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

DAF Trucks a produs aproape 70.000 de camioane în 2023

  • Foto: DAF Trucks

Producătorul olandez de camioane, DAF Trucks a construit 69.800 de camioane în 2023, o impresionantă cifră de producție, care a dominat piețele din cinci țări europene.

De asemenea, DAF a inaugurat un centru de asamblare de ultimă generație pentru camioane electrice în Eindhoven, având o suprafață de 5.000 m², ceea ce reprezintă un pas important către viitorul mobilității sustenabile. Lansarea modelelor de camioane cu mai multe axe, XD și XF, au inclus o gamă largă de vehicule pentru construcții, precum și modelele XB și XB Electric, adecvate pentru distribuția urbană și regională fără emisii. Totodată, succesul gamei Noua Generație s-a evidențiat de producția camionului cu numărul 50.000 din această serie.

Noul DAF XF 450 a obținut trei victorii la testele comparative germane, ceea ce a demonstrat eficiența remarcabilă în consumul de combustibil și în emisiile reduse de CO₂. XF a fost onorat cu titlul de „Camionul Verde al Anului 2023” și a câștigat „Premiul European pentru Transport Sustenabil”. În plus, XF 450 a învins în competiția European Truck Challenge, depășind concurența atât în consumul combinat de diesel și AdBlue, cât și în confort. Totodată, linia de producție a înregistrat un record cu 69.800 de camioane în fabricile din Eindhoven și Leyland, stabilind un nou standard în industrie. Anul trecut, s-au produs 57.900 de camioane de tonaj mediu și greu CF, XD, XF, XG și XG+, în timp ce 11.900 de camioane de distribuție LF și XB au menținut un nivel constant de producție față de anul anterior.

DAF, lider de piață în cinci țări europene, și-a menținut supremația în segmentul camioanelor de tonaj greu în Regatul Unit, Olanda, Belgia, Ungaria și Bulgaria, tot astfel și-a consolidat poziția de lider printre mărcile importate în Germania. Cu o impresionantă cotă de piață de 15,6%, dintr-o piață de aproape 343.000 de unități în Europa, producătorul olandez a demonstrat o soliditate notabilă.

Mai mult, DAF a atins vânzări de peste 7.500 de camioane în afara Uniunii Europene, înregistrând recorduri de livrări în Australia, Noua Zeelandă și Africa de Sud și devenind lider de piață în segmentul camioanelor cu cabină avansată în Columbia. DAF Components a expediat mai mult de 1.850 de motoare PACCAR către producătorii de top de autocare, autobuze și vehicule speciale la nivel mondial. La expoziția internațională Busworld din Bruxelles, a lansat noile motoare PACCAR MX-11 și MX-13, dedicate autocarelor și autobuzelor, generând noi standarde în eficiența consumului de combustibil și confortul pasagerilor, grație cuplurilor ridicate la turații scăzute.

Articole similare

Ad