Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

ELA organizează sesiuni de training pe Pachetul de Mobilitate în toată Europa. În România cursurile vor fi organizate în septermbrie

Pentru prima dată, ELA, în colaborare cu CORTE (Confederația organizațiilor de control al aplicării legislației în domeniul transportului rutier) și Comisia Europeană, organizează o serie amplă de sesiuni de formare și de informare pentru toate cele 27 de state membre ale UE cu privire la aplicarea legislației sociale în domeniul transportului rutier, cu accent pe inspecțiile rutiere, în special în ceea ce privește timpul de conducere, pauzele și perioadele de odihnă, precum și detașarea șoferilor.

Sesiunile de informare sunt organizate în colaborare cu EFT (Federația Europeană a Lucrătorilor din Transporturi) și IRU (Organizația Mondială a Transporturilor Rutiere).

Scopul acestui proiect este de a îmbunătăți înțelegerea comună și coerența aplicării dispozițiilor din Pachetul Mobilitate I prin sesiuni de formare pentru agenții de aplicare a legii, pentru a aprofunda cunoștințele privind subiecte complexe care necesită claritate, și de a disemina diverse materiale elaborate de părțile interesate.

Sesiunile de formare vor avea loc sub forma a cinci sesiuni hibride la fața locului în grupuri de 4-6 state membre, în funcție de proximitatea lor geografică, organizate pe parcursul anului în Polonia, Lituania, Belgia, Italia și Cipru: 

  • Grupul 1: 7-8 februarie 2024 pentru Polonia, Slovacia, Ungaria și Cehia; 
  • Grupul 2: 20-21 martie 2024 pentru Lituania, Letonia, Estonia, Danemarca, Suedia, Finlanda și Norvegia;
  • Grupa 3: 11-12 aprilie 2024 pentru Belgia, Țările de Jos, Luxemburg, Germania, Austria, Elveția și Liechtenstein;
  • Grupa 4: iunie 2024 pentru Italia, Franța, Spania, Portugalia, Malta și Irlanda;
  • Grupa 5: septembrie 2024 pentru Cipru, Bulgaria, România, Grecia, Croația și Slovenia.

Sesiunile de informare online sunt dedicate operatorilor de transport rutier și partenerilor sociali pe teme precum inspecțiile rutiere referitoare la normele privind timpul de conducere, pauzele și perioadele de odihnă și detașarea șoferilor. Participanții vor avea ocazia să asculte și să participe la discuții cu reprezentanți ai ELA, CORTE, IRU și EFT.

sursa foto: ela.europa.eu

Articole similare

Ad