Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Industria maritimă de transport solicită eliberarea echipajului Galaxy Leader, încă ținuți prizonieri

Luni, 19 februarie, s-au împlinit trei luni de la capturarea navei Galaxy Leader și a celor 25 de membri ai echipajului său în Marea Roșie.

Industria maritimă din întreaga lume s-a unit pentru a-și exprima îngrijorarea față de soarta marinarilor luați ostatici, cerând eliberarea lor. Reamintim că nava, specializată în transportul de vehicule roll-on/roll-off, a fost sechestrată pe 19 noiembrie.

Mai multe grupări au precizat că cei 25 de angajați ai echipajului sunt victime nevinovate ale agresiunii continue împotriva transportului maritim mondial și atrag atenția asupra pericolului la care este expusă comunitatea de transport maritim. De asemenea, apelul este adresat organizațiilor internaționale și statelor pentru a depune eforturi concertate în vederea eliberării marinarilor.

Detaliile complete, inclusiv lista co-semnatarilor acestor declarații, sunt disponibile pe https://news.cision.com/world-shipping-council/r/shipping-industry-calls-for-release-of-galaxy-leader-crew-still-held-captive,c3931241.

„Cei 25 de angajați care alcătuiesc echipajul navei Galaxy Leader sunt victime nevinovate ale agresiunii continue împotriva transportului maritim mondial, iar situația lor este o preocupare majoră, în condițiile în care comunitatea navelor comerciale continuă să fie atacată.”

„Organizațiile internaționale și statele trebuie să depună toate eforturile pentru a asigura eliberarea marinarilor.”

„Este deplorabil faptul că navigatorii au fost sechestrați de forțele militare și că au fost ținuți departe de familiile lor și de cei dragi pentru prea mult timp. Toți cei 25 de membri ai echipajului de pe Galaxy Leader trebuie să fie eliberați acum”.

Articole similare

Ad