Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Kuehne+Nagel încheie anul 2023 cu rezultate bune

Rezultatele comerciale ale Kuehne+Nagel s-au normalizat în 2023, ca urmare a situației economice speciale din anii 2021 și 2022. Cifra de afaceri netă a Grupului s-a ridicat la 23,8 miliarde CHF în 2023, EBIT la 1,9 miliarde CHF și profitul net la 1,5 miliarde CHF. În trimestrul al patrulea au fost înregistrate costuri unice de concediere de 53 de milioane de franci elvețieni. Rata de conversie, care descrie raportul dintre EBIT și profitul brut, a fost de 22%.

Stefan Paul, CEO al Kuehne+Nagel International AG: “Kuehne+Nagel a încheiat anul financiar 2023 cu o performanță generală bună într-un mediu care continuă să fie dificil. Ne-am ajustat baza de costuri la condițiile de piață prin intensificarea măsurilor de restructurare în trimestrul al patrulea. În același timp, am reușit să câștigăm cotă de piață în domeniul logisticii maritime, în special pe segmentul IMM-urilor. Am semnat două achiziții importante, cu Morgan Cargo din Africa de Sud și Farrow din Canada. Facem progrese solide în vederea atingerii obiectivelor noastre din Foaia de parcurs 2026.” 

Cifra de afaceri netă în domeniul logisticii maritime s-a ridicat la 8,6 miliarde CHF, iar EBIT la un miliard CHF în anul financiar 2023. Rata de conversie a rămas la un nivel ridicat de 44%. 

Volumul de containere a totalizat 4,3 milioane de TEU la sfârșitul lunii decembrie 2023 Pe o piață în general în scădere, unitatea de afaceri a înregistrat o creștere a volumului în a doua jumătate a anului, în special pe segmentul IMM-urilor. Câștigurile de cotă de piață s-au extins, printre altele, pe rutele Asia-Europa și transpacific.

Cifra de afaceri netă în domeniul logisticii aeriene a fost de 6,9 miliarde de franci elvețieni, iar EBIT de 555 de milioane de franci elvețieni în anul financiar 2023, cu o rată de conversie de 31%. 

Aproape două milioane de tone de mărfuri aeriene au fost manipulate de Kuehne+Nagel între ianuarie și decembrie 2023. Segmentele de comerț electronic și de produse perisabile au înregistrat performanțe deosebit de bune. În noiembrie 2023, Kuehne+Nagel a finalizat achiziția companiei sud-africane Morgan Cargo. 

Cifra de afaceri netă în Logistica rutieră a fost de 3,5 miliarde de franci elvețieni și EBIT de 133 de milioane de franci elvețieni în anul financiar 2023, cu un volum de puțin sub 23 de milioane de comenzi. După o performanță comercială solidă în prima jumătate a anului 2023, cererea de volume de transport a scăzut în a doua jumătate a anului. În noiembrie 2023, a fost anunțată achiziția brokerului vamal canadian Farrow, care a fost încheiată în ianuarie 2024.

Cu o cifră de afaceri netă de 4,8 miliarde de franci elvețieni și un EBIT de 200 de milioane de franci elvețieni, Contract Logistics a raportat încă un an de performanță financiară îmbunătățită în 2023. EBIT a reprezentat un maxim istoric pentru unitatea de afaceri și reflectă o rată de conversie de 6%. 

Concentrarea pe comerțul electronic și pe logistica în domeniul sănătății a produs o creștere peste medie în aceste segmente și a avut un impact pozitiv asupra mixului de afaceri. 

În cadrul Adunării generale anuale care va avea loc pe 8 mai anul acesta, Consiliul de administrație va propune plata unui dividend de 10,00 CHF pe acțiune, compus din 8,25 CHF pe acțiune din profiturile reținute și 1,75 CHF pe acțiune din rambursarea rezervelor de aport de capital. Acest lucru corespunde unui randament al dividendelor de 3,9%.

Dr. Joerg Wolle, președintele Consiliului de administrație al Kuehne+Nagel International AG: “Kuehne+Nagel a înregistrat performanțe bune în anul provocator 2023. Am continuat să ne extindem poziția de lider pe piața globală. Acest lucru se bazează, de asemenea, pe o relevanță ridicată și în creștere a pieței în regiunile mondiale din ce în ce mai importante, cum ar fi Asia și rutele comerciale din Pacificul de Nord.

 Compania își propune să fie lider în ceea ce privește experiența clienților și eficiența costurilor. Strategia elaborată și implementată cu succes în urmă cu câțiva ani dă roade. Perfecționăm continuu această strategie și o adaptăm la schimbările de pe piață Acest lucru creează un avantaj competitiv decisiv – chiar și în timpul fazelor mai dificile ale ciclului de piață. Propunând un dividend de 10,00 CHF pe acțiune pentru anul financiar 2023, dorim ca acționarii noștri să participe la succesul companiei.”

Articole similare

Ad