Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

UE stabilește noi standarde de emisii pentru vehiculele Euro 7

Legiuitorii europeni au ajuns la un acord privind așa-numitele standarde Euro 7, care au ca scop înlocuirea actualelor standarde Euro 6 cu limite pentru emisiile non-CO2 ale autoturismelor, vanurilor și camioanelor. Este vorba, de exemplu, de emisiile de particule și de oxizii de azot.

Se preconizează că producătorii vor trebui să respecte standardele în producția de vehicule noi de la începutul anului 2027 (pentru autoturisme și camionete) și de la jumătatea anului 2028 (pentru camioane). Împreună cu noile standarde de CO2 pentru camioane, Euro 7 reprezintă un nou pas pentru a face acest sector mai durabil.

Limitele pentru camioane vor fi înăsprite. De exemplu, pentru oxizii de azot (NOx) va exista o limită de 200 mg/kwh. Cu toate acestea, pentru autoturisme și camionete, standardele actuale Euro 6 vor rămâne în mare parte în vigoare. Aceasta înseamnă o limită de NOx de 60 mg/km pentru mașinile pe benzină și o limită de 80 mg/km pentru mașinile diesel.

În plus, Euro 7 reglementează uzura pneurilor și contaminarea cu particule de frână. Există, de asemenea, cerințe de durabilitate pentru bateriile vehiculelor electrice: după cinci ani, acestea trebuie să aibă 80% din capacitatea lor inițială, iar după opt ani, 72%.

Împreună cu standardele de CO2, noile standarde de emisii vor necesita investiții necesare din partea producătorilor Acest lucru, la rândul său, poate avea un impact asupra prețului de achiziție a camioanelor.

Finalizarea dosarului Euro-7 face parte din ultimii pași care urmează să fie parcurși la Bruxelles înainte de vacanța electorală. După începerea acestei vacanțe, în ultima săptămână din aprilie, campania electorală va fi în plină desfășurare la Bruxelles.

Ultimele liste de candidați și programe electorale vor fi confirmate în următoarele săptămâni, iar diferitele momente de campanie și acțiuni electorale sunt acum în plină desfășurare. Pe 6 iunie, se va merge la urne în Olanda. Bineînțeles, TLN este, de asemenea, implicat în aceste alegeri. Europa are o mare importanță pentru sectorul nostru și, prin urmare, TLN acordă o mare atenție acțiunilor de advocacy europene. Anul trecut, Manifestul TLN Alegeri Europene 2024 a fost elaborat și împărtășit cu diferitele comitete de program. În lunile următoare, TLN va acorda mai multă atenție acestor alegeri.

Articole similare

Ad