Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

SGS si-a propus sa accelereze cresterea si sa construisca incredere ca strategie pentru anul 2027

SGS Group, lider global in testare, inspectie si certificare, si-a prezentat Raportul Integrat pentru 2023. Raportul cuprinde informatii semnificative despre rezultatele financiare si non-financiare ale companiei. Formatul raportului din acest an a fost actualizat si imbunatatit pentru a ajuta partile interesate sa inteleaga mai bine strategia companiei, performanta, guvernanta si impactul asupra planetei.

In 2023, SGS a inregistrat o crestere organica a vanzarilor si o crestere semnificativa a fluxului de numerar liber. SGS a reusit sa depaseasca provocarile globale de crestere a costurilor si ale instabilitatii geopolitice cu ajutorul angajatilor sai, concentrandu-se pe productivitate, diversitate geografica si a serviciilor, si inovatie.

SGS ofera testare specializata, inspectie si servicii de certificare in 116 tari, servicii pe care le livreaza prin cinci linii de afaceri. Conectivitate si produse, Sanatate si nutritie, Industrii si mediu si Resurse naturale – sectoare de testare si inspectie, iar Business Assurance (anterior denumit Cunoastere) reprezinta activitatea de certificare.

In 2023, SGS a inregistrat vanzari de 6.622 milioane CHF (6.944 milioane euro), sustinute de o crestere organica puternica de 8,1%, determinata de toate liniile de activitate. Aceasta a inclus o crestere de doua cifre in Business Assurance si o crestere mare de o singura cifra in Resurse naturale si Industrii si Mediu.

Venitul operational ajustat s-a ridicat la 971 milioane CHF (1.018 milioane euro), reprezentand o crestere organica de 6,3%. Marja ajustata a venitului operational din vanzari a fost de 14,7%, reprezentand o scadere de 0,7 puncte procentuale fata de anul precedent, dintre care 0,5 puncte procentuale a fost atribuita impactului valutar negativ.

Fluxul de numerar din activitatile de exploatare s-a situat la 1.123 milioane CHF (1.177 milioane euro), ceea ce duce la un flux de numerar net de 604 milioane CHF (633 milioane euro), in crestere cu 25,6%. Acest lucru a fost determinat, in principal, de cerintele nete de capital de lucru si de cheltuielile de capital mai mici.

„In 2023, SGS a avut o crestere organica superioara si o crestere semnificativa a fluxului de numerar liber, datorita largirii portofoliului sau. Toate liniile si regiunile noastre de afaceri au contribuit la aceasta performanta, cu o crestere deosebit de puternica in serviciile de durabilitate, securitate cibernetica, asigurare ESG si consultanta. Aceasta reprezinta o platforma puternica pe care se construieste”, a declarat Frankie Ng, CEO SGS Group.

Continentul European a reprezentat 36% din totalul vanzarilor SGS de anul trecut, iar regiunea Asia Pacific a avut o pondere de 34%. America de Nord a reprezentat 12%, Africa si Orientul Mijlociu 9%, iar America Latina tot 9%.

In ceea ce priveste sustenabilitatea, in 2023 SGS Group a ajuns la o reducere de 14% a emisiilor de CO2, comparativ cu 2019 (conform Scope 1 si Scope 2), procentul de femei in pozitii de management a ajuns la 31,9%, iar numarul orelor de voluntariat realizate de angajatii companiei a fost de 32.590.

Strategia pentru 2027

Pe baza punctelor sale forte, SGS si-a anuntat si Strategia 2027: accelerarea cresterii si a increderii in relatia cu partenerii. Aceasta noua strategie este creata pentru a stimula o crestere profitabila, pentru a eficientiza organizatia si pentru a oferi profituri atractive pentru partile interesate.

Grupul va valorifica impulsul anual puternic al industriei de testare, inspectie si certificare si va investi in segmente si regiuni in care exista oportunitati mai mari. SGS va implementa un model de operare bazat pe costuri si o cultura bazata pe performanta, promovand responsabilitatea. Va fi numit un nou Comitet Executiv format din 12 membri. Compania va creste pe plan extern prin achizitii sporite si sinergice, pastrand in acelasi timp un bilant solid. Remuneratia actionarilor va ramane atractiva

Géraldine Picaud, CEO desemnat recent al SGS Group, a declarat: „Astept cu nerabdare sa conduc o companie atat de mare si sa conduc schimbari pozitive in aceasta industrie dinamica. In conformitate cu Strategia noastra 2027, vom investi in segmente si regiuni in care exista oportunitati mai mari, ne vom simplifica organizatia si vom imbunatati profilul financiar pentru a crea valoare pentru toate partile interesate.”

Articole similare

Ad