Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Fermierii polonezi blochează două puncte de trecere a frontierei cu Slovacia

Asociația transportatorilor slovaci ČESMAD Slovakia atrage atenția asupra faptului că fermierii polonezi vor bloca până pe 31 martie ora 18:00 punctul de trecere a frontierei dintre Polonia și Slovacia de la Vyšný Komárnik-Barwinek. Poliția recomandă utilizarea rutelor alternative, care pentru vehiculele cu o greutate totală admisă mai mare de 7,5 t se află la câteva sute de kilometri distanță de Barwinek, în Chyžné și Zwardoni.

În plus, de vineri, 15 martie, până la finalul lunii va fi blocat și punctul de trecere a frontierei Trstená-Chyžné, unde se va permite accesul doar pentru un camion/oră.

Reamintim că fermierii polonezi protestează împotriva importurilor de alimente din Ucraina – mai exact, potrivit anunțului organizatorilor, „împotriva afluxului necontrolat de cereale din Ucraina în UE, care destabilizează piața cerealelor și provoacă o situație economică dificilă pentru fermieri“ – și împotriva Pactului Verde european.

Protestatarii ar urma să se adune pe DN 7 din Polonia, care duce la granița cu Slovacia, pe 15 martie la 10:00, și să se deplaseze cu utilaje agricole la punctul de trecere a frontierei Chyžné-Trstená.

Articole similare

Ad