Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

LogiMAT: Jungheinrich prezintă noua serie de reach-truck-uri ETV 2i

Jungheinrich a prezentat la LogiMAT 2024 noua serie de reach-truck-uri ETV 2i, dezvoltată special pentru aplicații ușoare și medii (până la 5 ore de funcționare pe zi). Modelele ETV 214i și ETV 216i oferă capacități de încărcare de 1.400 kg și respectiv 1.600 kg și pot opera până la 10,7 m înălțime. Sistemul de acționare pentru cea mai recentă generație de echipamente este complet nou, la fel ca și noua generație de invertoare dezvoltate tot de Jungheinrich.

Seria ETV 216i este oferită din standard cu baterie litiu-ion integrată, în variante de 230 sau 460 Ah. Christian Erlach, Member of the Board Jungheinrich AG, a declarat că modelul cu bateria mai mică, de 230 Ah, este oferit la un preț similar cu cel al unui stivuitor telescopic convențional cu baterie cu plumb-acid, ceea ce confirmă faptul că tehnologia litiu-ion este accesibilă și poate face diferența în costul total de operare. Stivuitoarele Jungheinrich cu baterii litiu-ion consumă cu aproximativ 20% mai puțină energie în timpul utilizării decât stivuitoarele cu plumb-acid.

În versiunea standard, stivuitoarele cu rabatabilitate din seria ETV 2i au o dimensiune L2 de 1.278 mm, fiind semnificativ mai scurte decât stivuitoarele cu rabatabilitate convenționale cu aceeași capacitate de încărcare reziduală. Acest lucru înseamnă că noile echipamente pot fi utilizate eficient și în siguranță și pe culoarele înguste, cu lățime de 2.775 mm.

ETV 214i cu baterie de 230 Ah este disponibil opțional și cu dimensiunea L2 de 1.178 mm, ceea ce îl face cel mai compact stivuitor telescopic din clasa sa.  

Platforma operatorului a fost coborâtă, pentru ca intrarea și ieșirea să fie considerabil mai ergonomice. În general, seria ETV 2i oferă un spațiu util semnificativ mai mare pentru operatori, iar scaunele pot fi comandate cu o gamă largă de opțiuni. Volanul și cotiera pot fi reglate fiecare separat și fără efort, iar toate funcțiile pot fi controlate cu ajutorul sistemului soloPILOT.

Siguranța a jucat, de asemenea, un rol special pentru Jungheinrich în dezvoltarea seriei ETV 2i. Datorită designului său compact și înălțimii reduse a bateriei, stivuitorul oferă o vizibilitate îmbunătățită în toate direcțiile, ceea ce reduce la minimum riscul de accidente în timpul funcționării. Opțional, un „Floor Spot“ poate fi integrat în plafonul de protecție pentru a îmbunătăți vizibilitatea, dar și o bandă luminoasă cu LED-uri, numită SmartStripe, care integrează luminile de zi, indicatoarele și luminile de frână. În viitor, va fi posibilă și afișarea nivelului de încărcare și a altor mesaje de avertizare.

ETV 2i poate fi comandat cu acoperiș protector panoramic, cameră digitală, sistem de reglare a înălțimii scaunului și – pentru prima dată în acest segment – încărcător complet integrat.

Jungheinrich a anunțat că pregătește pentru 2025 lansarea noii serii ETV 3i pentru aplicații intense de depozitare, cu înălțimi de ridicare mari și sarcini grele. Până atunci vor fi disponibile în portofoliu și bateriile Litiu-Ion de 690 Ah.

Articole similare

Ad