Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Fermierii polonezi plănuiesc să blocheze toată țara

Așa cum v-am informat deja, fermierii polonezi blochează de peste o săptămână, până pe 31 martie ora 18:00, punctul de trecere a frontierei dintre Polonia și Slovacia de la Vyšný Komárnik-Barwinek.

Iar pe 17 martie au început o demonstrație care potrivit anunțurilor inițiale urma să dureze până pe 20 martie și care a dus la un blocaj complet al traficului pe autostrada A2 din Polonia, ceea ce înseamnă că nu a fost posibilă trecerea frontierei germano-poloneze din nicio direcție pe drumul dintre Świecko și Frankfurt am Oder. Camioanele de pe A2 au fost deviate către rute alternative la intersecția Jordanowo.

De asemenea, așa cum informează asociația transportatorilor maghiari MKFE, fermierii polonezi au protestat între 17 și 20 martie și în sud, pe drumul polonez 32 (B97 în Germania), care ocolește Guben, astfel că traficul cu vehicule de transport de marfă a fost deviat spre Olszynę.

Între timp asociațiile fermierilor polonezi, citate tot de MKFE, au anunțat planuri pentru noi închideri ale drumurilor din întreaga țară pentru a bloca toată rețeaua rutieră poloneză timp de 30 de zile. Data de începere a protestelor a fost stabilită pentru 20 martie 2024. Șoferii de tractoare se pregătesc să încetinească traficul sau să închidă drumurile în 515 locații, inclusiv drumurile de intrare și ieșire în/din cele mai importante orașe poloneze, puncte de trecere a frontierei și intersecții importante, ceea ce va duce la perturbări mari ale traficului.

Protestatarii sunt revoltați că guvernul polonez nu le-a îndeplinit cererile și vor să se oprească importurile de alimente ucrainene, să iasă din Pactul Verde european și să se restructureze complet sectorul agricol al Poloniei.

Pe de altă parte, asociațiile transportatorilor din Polonia au făcut apel la fermieri să nu distrugă economia țării cu acțiunile lor de protest, deoarece aceste drumuri închise îngreunează îndeplinirea sarcinilor de transport, iar o astfel de deteriorare a sistemului de transport al țării poate fi comparată cu un atac de cord al unui organism viu.

Locațiile unde ar urma să aibă loc proteste ale fermierilor le puteți vedea aici: Protest rolników 20.03 CeHa – Google My Maps.

Traficul din Polonia în timp real îl puteți urmări aici: Road information map – GDDKiA Map Service.

Articole similare

Ad